Home

SEC не са постигнали почти никакъв прогрес при регулирането на криптовалутите

30.09.2019 12:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC не са постигнали почти никакъв прогрес при регулирането на криптовалутите

Комисарят на SEC, Хестър Пиърс, чието добронамерено отношение към криптовалутите ѝ спечели прозвището „Крипто майка“, сподели мислите си за текущото състояние на крипто индустрията в САЩ и ефекта, който бавната регулаторна реакция има върху сектора.

Съединените щати бавно имплементират смислена крипто регулация, което е продължаващ проблем, който сериозно ‘задушава’ развитието на зараждащия се сектор. Американската комисия по ценни книжа и фондови борси (SEC) е фокусирана върху рисковете, породени от новия клас активи и пренебрегва някои от проблемите.

Въпреки това, Пиърс е лъч светлина в недружелюбната агенция. Любимката на крипто обществото е известна с това, че съвсем откровено отразява реалността на случващото се с индустриите в САЩ и как криптовалутите могат да се окажат ползотворни.

Хестър Пиърс бе основен говорител на срещата на върха на Solidus Lab Digital Asset Compliance & Market Integrity (DACOM), проведена в Ню Йорк на 26 септември. Срещата предложи на аудиторията от близо 200 специалисти  един час възможност да задават въпроси на Пиърс относно регулаторните процеси, които протичат в SEC.

По време на “Q&A” сегмента тя отрази вниманието, което получи от крипто обществото, като заяви, че за нея е чест да бъде приета от „група хора, мислещи по оригинален начин, които наистина се опитват да променят света“.

САЩ губи технологичното си предимство

Бившият заместник-председател на NASDAQ, Дейвид Уайлд, попита Пиърс за усилията, които тя положи в SEC за ускоряване на новите регулации, като каза, че липсата на напредък прави Съединените щати „значително по-малко конкурентоспособни“.

Пиърс се съгласи, че липсата на действие от страна на SEC е противопоказно за крипто пазара на САЩ и каза, че има няколко начина, по които Комисията може да реши проблема. Тя каза, че в SEC липсват „външни хора“, които могат да наложат нужните промени. Наемането на хора за щатски държавен регулатор обаче се оказа по-трудно, отколкото изглежда.

Тя каза още, че инвеститорите, както и SEC трябва да намерят баланса на техните очаквания. „Ако искате повече свобода на действие, няма да можете да обвинявате правителството“, каза тя на срещата на върха.

Идеята, че рискът и възможностите са част от защитата на инвестициите, се счита за радикална в SEC.

За да бъдат регулирани криптовалутите, SEC първо трябва да ги дефинира. На въпроса дали смята, че криптовалутите са актив или механизъм, тя отговори, че главно ги разглежда като механизъм за транзакции.

Въпреки това, Пиърс добави, че функцията за съхранение на стойност на дигитални активи не трябва да се пренебрегва.

“Ще видим, че технологиите се променят и че те малко или много се превръщат в парите на Интернет.”

Останалата част от SEC има „широк спектър от възгледи“ за това, как трябва да бъде опреледен новия клас активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Турция се отказва от плановете за данъчно облагане на печалбите от акции и криптовалути

Турция е взела решение да не въвежда данъци върху печалбите от търговия с акции и криптовалути, както потвърди вицепрезидентът Джевдет Йълмаз в неотдавнашно интервю за Bloomberg.

24.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Комисар от SEC посочи грешките на Комисията при създаването на ясни регулации

Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите проведе днес изслушване, в което участваха Гари Генслер, председател на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), заедно с още четирима комисари: Каролин А. Креншоу, Хестър Пиърс, Джеймс Лизарага и Марк Уйеда.

24.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Развитието на изкуствения интелект: Заплаха или технологичен напредък?

AI моделите се развиват бързо, като основните разработчици значително подобряват способността им да обработват сложни заявки и да предлагат по-прецизни реакции.

23.09.2024 20:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Австралия затяга регулациите за крипто бизнесите

Австралийските регулаторни органи работят по ново законодателство, което ще изисква от крипто борсите да получат лиценз за финансови услуги.

23.09.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.