НАЧАЛО Регулации

Биткойн и крипто борсите са одобрени от Тайланд

10.01.2019 11:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн и крипто борсите са одобрени от Тайланд

Тайландската Комисия по Ценните Книжа и Фондови Борси (SEC) съобщи във вторник, че Министерството на финансите на страната одобряват четирима кандидати за управление на крипто борси. Новите лицензирани брокер-дилъри са Bx, Bitkub, Coins и Satang Pro.

Този ход потвърждава стремежа на Тайланд да се превърне в ключов играч на криптовалутния пазар в Азия, където Япония, Сингапур, Тайван и Хонг Конг са установени центрове за блокчейн предприемачи.

Пета борса, Coin Asset, предстои да бъде разгледан за одобрение.

Според съобщението, две борси бяха отхвърлени. Както Cash2Coin Company Limited (Cash2coin), така и Digital Exchange Limited (SEADEX) ще затворят операциите си до 14-и януари. Финансовият министър казва, че на тези борси им е отхвърлена молбата, защото имат слаби Know-Your-Customer регулации и несигурни системи за сигурност.

В интервю за TechCrunch, Джирайут Срусрисопа, основателят на Bitkub, казва:

Ние можем да си партнираме с традиционни финансови институции, брокери, електронни портфейли и други, zа да предлагаме повече финансови продукти на клиентите. Затруднението беше регламентът.

Легализацията на криптовалутите е важна стъпка напред за крипто движението, тъй като регулаторите по света определят ясни правни рамки за подкрепа на предприемачите, разработчиците, инвеститорите и свързаните с крипто предприятия.

Bitkub декларират:

Този ден е наистина значимо събитие, тъй като правим още една крачка напред към по-масовото приемане на криптовалутите в света. Тайланд е една от първите страни със законно призната търговия на криптовалути и Bitkub.com е една от първите доверени компании, които получават лиценз за обмен в услуга на тайландския народ.

Bitkub също така отбелязват, че благодарение на одобрението си, криптовалутите, които обменят, включително топ токените – Биткойн, Етериум, XRP , Биткойн Кеш , Litecoin, Bitcoin SV и Cardano – са легитимизирани.

По-важното е, че всеки токен, добавен на платформата на Bitkub.com, е строго прегледан от нашия екип за правни въпроси и спазване на изискванията в съответствие с нашата процедура за регистрация, одобрена от SEC. Този процес гарантира, че на платформата Bitkub.com могат да бъдат достъпни само качествени и надеждни крипто токени.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

ЕС обмисля да включи криптовалути в своите фондове на стойност близо $13 трилиона

Европейският съюз е на прага на значителна финансова трансформация, тъй като обмисля включването на крипто активи в своята рамка за инвестиционните фондове на стойност $12.88 трилиона, известна като Предприятия за колективно инвестиране в прехвърляеми ценни книжа (UCITS).

09.05.2024 18:00 2 мин. четене

Камарата на представителите на САЩ гласува против крипто политиката на SEC

В сряда Камарата на представителите на САЩ гласува резолюция, с която отхвърли насоките на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) за отчитане на криптовалути, известни като “Счетоводен бюлетин № 121” (SAB 121).

09.05.2024 13:45 2 мин. четене

Новата стабилна монета на Ripple е ценна книга според SEC

Kомисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) характеризира предложената от Ripple стабилна монета като „нерегистриран криптоактив“, като твърди, че служи като доказателство за потенциала на компанията да продължи нерегламентирани дейности без постоянна забрана.

09.05.2024 6:00 1 мин. четене

Кръстоносният поход на SEC срещу криптовалутите ще се отрази зле на Етериум

Джоузеф Лубин, съосновател на Етериум, изразява загриженост относно регулаторната позиция на Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), заявявайки, че настоящият им подход към криптовалутите ще окаже значително влияние върху бъдещето на индустрията.

08.05.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.