НАЧАЛО Алткойни

Ripple имат желание да монополизират финансовия сектор на Индия

14.07.2018 9:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple имат желание да монополизират финансовия сектор на Индия

Ripple (XRP) обяви, че иска да поеме над 50% от финансовия сектор на Индия, като обработва плащания с ниски такси и ефективни системи.

Съобщението беше направено по време на финтех конференцията на вицепрезидента на Ripple Asheesh Birla, “Scaling and Digital Disruption”, където той казва, че вижда цифровата валута на Ripple XRP се превръща в господстваща сила на Индия, изпреварвайки Биткойн .

XRP, който е спаднал от над 3 долара на върха си до около 0.44 вчера, беше обречен да стане част от компанията, която даде 2 милиарда XRP на цялото население на страната, според Birla. Проектът е замислен, за да запознае всички индиици с криптовалутите и да насърчи приемането им в суб-континента. Заместник-председателят на Ripple обясни разсъжденията си и защо изостави идеята:

Гледаме Индия oт рано и видяхме два милиарда души – огромен пазар. И решихме как ще получите два милиарда души, които да ползват Ripple?

Цената на раздаването би била значителна, възлизаща на около 880 милиона долара по текущия курс на XRP, но най-вече, ако токена се е върнал на най-високите си стойности, той ще “избухне” до $7 милиарда.

Ясно е, че да снабдиш 2 милиарда души с токени, много от които нямат достъп до електронни данни или банкиране, би било невъзможна задача. По-рано Ripple дори обмисляше по-големи раздавания. Birla обясни, че компанията е решила, че по-добър начин на разпространение ще бъде изграждането на мрежа от банки:

Ние разбрахме, че ако получите най-големите три банки на Индия да навлязат в Ripple, получите 80% от пазарния дял … И така, ние осъзнахме, че през следващите пет години един милиард души ще бъдат вкарани в Индия, но те ще бъдат банкирани през техния телефон. Така че започнахме да се насочваме към доставчиците на мобилни телефони и телекомите. 

Birla казва, че Ripple сега има 50% от индийския пазар “или интегриран в Ripple или в сделката, като вид тръбопровод, който ще бъде подписан в Индия”.

Осигуряването на индийския пазар и работата с японските и южнокорейските банкови системи биха могли да помогнат на Ripple да създадат глобална финансова мрежа на блокчейн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Крипто кит купи Dogecoin за над $30 милиона от Robinhood – какво следва за цената на DOGE?

Цената на Dogecoin отбеляза сериозна динамика днес, задвижвана от сделки с китове в сектора на меме криптовалутите.

30.04.2024 17:30 2 мин. четене

Лидерската на позиция на Tether (USDT) на пазара на стабилни монети може да е застрашена според VISA

Visa информира, че стабилната монета USDC на Circle е заела водещо място по обем на транзакциите тази година, изпреварвайки пазарния лидер Tether (USDT), според данни, събрани от банковия гигант.

30.04.2024 16:30 1 мин. четене

Крипто пазарът на червено – над $100 милиона ликвидирани за 4 часа

Днес пазарът на криптовалути отбеляза значителни спадове за повечето криптовалути като Биткойн се доближава до границата от $60,000.

30.04.2024 16:00 2 мин. четене

Крипто борсата OKX добавя нов алткойн към стейкинг платформата си

OKX, популярна крипто борса, обяви въвеждането на RSIC-GENESIS-RUNE (RUNECOIN) в своята платформа за майнинг – Jumpstart.

30.04.2024 15:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.