НАЧАЛО Регулации

Федералния резерв налага забрани за търговия с криптовалути, акции, комодити и други

20.02.2022 4:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Федералния резерв налага забрани за търговия с криптовалути, акции, комодити и други

Федералният резерв забрани на висши служители да извършват редица инвестиционни дейности, особено тези, които включват отделни акции, облигации, криптовалути и комодити.

Федералният комитет за отворени пазари обяви новите правила на 18-ти февруари. Те специално забраняват обхванатите длъжностни лица:

“От закупуване на отделни акции или секторни фондове; държане на инвестиции в индивидуални облигации, ценни книжа на агенции, криптовалути, комодити или чуждестранни валути; сключване на договори за деривати, да шортват или да закупуват ценни книжа с маржин.”

По-специално, служителите все още могат да държат съществуващи акции, докато крипто изглежда е напълно забранено. Има изключения за комодити и чуждестранни валути, “притежавани за неинвестиционни цели” – вероятно защото служителите може да искат да пътуват или да сложат бензин в колите си – но няма такова изключение за крипто.

 Новите правила следват противоречивия мандат на Ричард Кларида, управител на Съвета на Фед, който обяви оставката си през януари след разкритията за редица сделки с борси, които той направи през февруари 2020 г. Фед, като централна банка на САЩ, притежава огромна икономическа сила. Например, фондовият пазар се сблъска с турбуленция през последните седмици, след като председателят на Фед Джером Пауъл посочи, че планира да повиши лихвените си проценти.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Байдън може да издаде изпълнителна заповед за крипто и CBDC много скоро

Критиците заподозряха Кларида, че търгува на базата на вътрешни познания за кризата на фондовия пазар, която наближаваше, когато първата вълна от Covid и локдауните удариха САЩ. Много членове на Конгреса обсъждат ново подобно законодателство.

Служителите на Фед, обхванати от новите правила, включват членове на борда; Президенти, първи вицепрезиденти и изследователски директори във Федералните резервни банки, директори на отдели на борда; и управители или заместник-управители на “Системната сметка за отворени пазари” (System Open Market Account).

В момента Съветът на Федералния резерв разполага с редица свободни позиции. Обвиненията в корупция срещу Сара Блум Раскин, бивш управител на борда, който е настоящ кандидат, доведоха до противоречия в банковата комисия на Сената.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулаторът на ценни книжа в Индия готов да надзирава крипто пазарите

Индийският регулаторен орган за ценни книжа предложи на различни надзорни органи да наблюдават търговията с криптовалути, което показва потенциална промяна към разрешаване на частни виртуални активи в страната.

17.05.2024 23:00 2 мин. четене

Френски регулатор отправи предупреждение за крипто борсата ByBit

Френският финансов регулатор подчерта, че Bybit е включена в черния списък от 20 май 2022 г. и няма право да предлага услуги в крипто областта във Франция.

17.05.2024 22:30 1 мин. четене

Турция иска де приведе крипто законите си с международните стандарти

На 16 май управляващата партия в Турция внесе в парламента проектозакон, чиято цел е да регулира криптовалутите. В това законодателно предложение се набляга на лицензирането и регистрацията на доставчиците на услуги в областта на криптовалутите, за да се спазват международните стандарти.

17.05.2024 14:30 2 мин. четене

Краят на Федералния резерв – нов законопроект заплаха за централната банка

Американският депутат Томас Маси обмисля да внесе законопроект за премахване на Федералния резерв, което предизвика разнообразни реакции в крипто общността.

16.05.2024 22:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.