Home

Голяма американска банка претърпя срив на системата

03.10.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Голяма американска банка претърпя срив на системата

В резултат на сериозен мрежови проблем хиляди клиенти изгубиха достъп до сметките си или балансите им показват нула.

Проблемите стартираха около 19:26 ч. (българско време) на 2 октомври и достигнаха своя пик час по-късно, като в Downdetector бяха регистрирани близо 18,000 съобщения за проблеми, предимно свързани с мобилните и онлайн услугите на банката.

От банката посочиха пред CNN, че повечето от проблемите са били отстранени. Въпреки това много клиенти съобщиха за продължаващи затруднения.

Реакциите на клиентите бяха смесени, като някои отбелязаха, че макар салдата по сметките им да липсват, дълговете им остават непокътнати. Появиха се съобщения, че клоновете не обработват транзакции, а някои банкомати не показват балансите, въпреки че тегленето на пари в брой все още е възможно.

В контекста на прекъсванията някои крипто ентусиасти изтъкнаха този инцидент като оправдание за самостоятелно попечителство на средствата, подчертавайки надеждния рекорд на Биткойн по отношение на времето за работа от 2013 г. насам.

Това събитие също така напомни за предишно смущение през ноември, което забави изплащането на заплатите на много американци поради проблеми в автоматизираната клирингова система на Федералния резерв. Въпреки хаоса акциите на Bank of America демонстрираха устойчивост, като останаха стабилни дори на фона на значителни поръчки за продажба от големи инвеститори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Комитет на CFTC подкрепя дигиталните активи като обезпечение

Подкомитет на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) одобри насоки за употреба на токенизирани акции от фондове на паричния пазар като обезпечение в традиционното финансиране.

03.10.2024 20:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Администрацията на Байдън сключи историческа петролна сделка

Администрацията на президента Джо Байдън осигури допълнителни 6 милиона барела суров петрол за допълване на стратегическия петролен резерв (SPR).

03.10.2024 19:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Директорите на Ripple разкритикуваха обжалването на SEC

Комисията по ценните книжа и фондовите борси обжалва неотдавнашното решение на федералния съд по делото, което води срещу Ripple Labs и XRP, като подаде уведомление до Втория апелативен съд на 2 октомври.

03.10.2024 14:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

OpenAI си осигури финансиране в размер на над $6 милиарда

OpenAI успешно приключи кръг на финансиране, набирайки $6.6 милиарда, с което компанията се оценява на $157 милиарда, както бе обявено в блог публикация на 2 октомври.

03.10.2024 13:40 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.