Home

Биткойн се срина до почти $60,000 след като Иран нападна Израел

02.10.2024 8:00 2мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн се срина до почти $60,000 след като Иран нападна Израел

Във вторник Иран обстреля Израел с ракети в отговор на неотдавнашното убийство на лидера на „Хизбула“ Хасан Насрала. Нападението беше извършено, след като САЩ предупредиха, че напрежението в региона вероятно ще ескалира.

Нарастващото напрежение в Близкия изток накара САЩ да увеличат военното си присъствие. Ракети от Иран се насочиха към Израел, като се включиха сирени за въздушно нападение и жителите бяха посъветвани да потърсят убежище. По данни на Bloomberg са изстреляни между 100 и 200 ракети. Иран заявява, че нападението е в отговор на убийството на Насрала и други висши ръководители, като заплашва с нови нападения, ако Израел отговори.

Това е първият пряк ракетен удар на Иран по Израел от април насам.

Нападението може да е сигнал за по-нататъшна ескалация в региона и САЩ може да реагират. Високопоставен служител на Белия дом предупреди, че Иран ще бъде изправен пред сериозни последици от удара. САЩ също така заявиха, че активно подкрепят подготовката на Израел за отбрана. Президентът Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис се събраха с представители на националната сигурност, за да обсъдят потенциалните отговори на нападението.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху по-рано предупреди, че нито една част от Иран или Близкия изток не е извън обсега на Израел. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен подчерта ангажимента на Америка към защитата на Израел, като заяви, че те следят отблизо ситуацията.

Реакции на пазара

Цените на златото и петрола се повишиха след нападението. Американският петролен фонд (USO) скочи с 4% до $72.39, а SPDR Gold Trust (GLD) поскъпна с 1% до $245.99. От друга страна, SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY) спадна с 1% до $567.35 след неотдавнашните рекордни стойности.

Други индекси, като SPDR Dow Jones Industrial Average ETF (DIA) и Invesco QQQ Trust (QQQ), също се търгуваха с понижения, като най-големи загуби претърпяха технологичните акции, а по-добре се представиха акциите в областта на отбраната и петрола.

Криптовалутите се сриват

Пазарът на криптовалути реагира негативно на ескалиращия конфликт, като Биткойн падна до дъно от около $60,300. BTC успя да възстанови част от загубите, като на 2 октомври сутринта се търгува за $61,600. Алткойните също не успяха да се спасят от внезапния спад.

Етериум изгуби 6% от стойността си през последните 24 часа и в момента се оценява на $2,480. Solana се срина със 5.6%% до $146, а меме токените като Dogecoin също отбелязаха резки спадове.

Общата пазарна капитализация на криптовалутите се понижи с 4.3% до $2.16 трилиона. След неотдавнашните печалби тази корекция поднови бичия сантимент, особено като се има предвид потенциалът за по-нататъшна ескалация на конфликта в Близкия изток.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн ETF отчитат най-големите отливи от септември насам

Във вторник американските спот BTC ETF отбелязаха значителен отлив от $242.53 милиона, което е най-голямото еднодневно теглене от началото на септември. Това движение спря осемдневната серия от положителни притоци.

02.10.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто експерт предупреждава за пазарна уязвимост след нападението на Иран срещу Израел

Във вторник стойността на криптовалутите отбеляза спад, като Етериум се потопи под границата от $2,500 на фона на нарастващото геополитическо напрежение, предизвикано от ракетните удари на Иран по Израел.

02.10.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

FTX планира разпределение на $6 милиарда за засегнатите потребители

След обстоен преглед на стратегията за реорганизация фалиралата крипто борса FTX обяви плановете си да отпусне $6 милиарда на засегнатите потребители, като специално се насочи към тези, които са били засегнати от нейния срив през 2022 г.

02.10.2024 11:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн портфейл, който беше неактивен повече от 10 години, премести 40 BTC

Според данни от веригата стар Биткойн кит се е активирал след от повече от десетилетие на бездействие.

02.10.2024 10:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.