Home

ByBit въвежда нова услуга в Аржентина

10.07.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ByBit въвежда нова услуга в Аржентина

Аржентина, известна с процъфтяващия си крипто пазар, приветства приемането на Биткойн със старта на ByBit карта.

Страната е начело в Западното полукълбо по прием на криптовалутите, което се дължи на зашеметяващия годишен темп на инфлация от 276%, както акцентира Forbes.

Биткойн и другите криптовалути са по-разпространени в Аржентина, отколкото където и да било другаде в региона, като 2.5 милиона от 130 милиона глобални посетители на водещите борси са с произход от страната, според SimilarWeb. През декември 2023 г. Аржентина превърна BTC в законно платежно средство, следвайки стъпките на Ел Салвадор.

След избирането на Хавиер Милей през декември афинитетът на Аржентина към водещата криптовалута рязко нарасна, което я превърна в ключов пазар за Binance, на който се падат 6.9% от общия уеб трафик, отбеляза SimilarWeb.

Отличителна черта на аржентинските крипто инвеститори е предпочитанието им към стабилни монети, обезпечени с американски долари, като например USDT. Максимилиано Хин, ръководител на отдела за Латинска Америка в Bitget, отбеляза това уникално пазарно поведение, подчертавайки фокуса на страната върху стабилността на долара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Токенизираните активи скоро ще надхвърлят стойността на криптовалутите според експерт

Съоснователят на Chainlink Сергей Назаров прогнозира, че токенизираните активи от реалния свят (RWA) скоро ще надминат по стойност криптовалутите.

20.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Австралия пренасочва фокуса си към CBDC на едро

Австралийската централна банка взе решение да даде приоритет на разработването на дигитална валута на едро на централната банка (CBDC) пред версията на пазара на дребно.

19.09.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Circle въвежда незабавни банкови трансфери с USDC в две държави

Circle обяви, че вече ще поддържа местни банкови преводи за USDC в Мексико и Бразилия, използвайки системите за плащания в реално време PIX и SPEI на тези държави.

19.09.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

CEX.io обявява нови партньорства за подобрени услуги за превод oт криптовалути в брой

CEX.io, централизирана борса за криптовалути, представи нова интеграция с компанията за финансови услуги MoneyGram и блокчейна Stellar.

18.09.2024 22:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.