Home

ByBit въвежда нова услуга в Аржентина

10.07.2024 11:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ByBit въвежда нова услуга в Аржентина

Аржентина, известна с процъфтяващия си крипто пазар, приветства приемането на Биткойн със старта на ByBit карта.

Страната е начело в Западното полукълбо по прием на криптовалутите, което се дължи на зашеметяващия годишен темп на инфлация от 276%, както акцентира Forbes.

Биткойн и другите криптовалути са по-разпространени в Аржентина, отколкото където и да било другаде в региона, като 2.5 милиона от 130 милиона глобални посетители на водещите борси са с произход от страната, според SimilarWeb. През декември 2023 г. Аржентина превърна BTC в законно платежно средство, следвайки стъпките на Ел Салвадор.

След избирането на Хавиер Милей през декември афинитетът на Аржентина към водещата криптовалута рязко нарасна, което я превърна в ключов пазар за Binance, на който се падат 6.9% от общия уеб трафик, отбеляза SimilarWeb.

Отличителна черта на аржентинските крипто инвеститори е предпочитанието им към стабилни монети, обезпечени с американски долари, като например USDT. Максимилиано Хин, ръководител на отдела за Латинска Америка в Bitget, отбеляза това уникално пазарно поведение, подчертавайки фокуса на страната върху стабилността на долара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Visa и Wirex създават нова ера в областта на Web3 платежните решения

Wirex, водещо финансово Web3 приложение, влезе в заглавията на вестниците с новото си партньорство с Visa, основен играч в глобалната платежна технология.

16.07.2024 7:00 1мин. четене

Ripple беше призната за една от най-добрите финтех компании

В проучване, проведено в сътрудничество с американския канал за бизнес новини CNBC и глобалната база данни за отраслова статистика Statista, базираната в САЩ технологична компания Ripple бе обявена за една от 250-те най-добри финтех компании на 2024 г. в категорията “дигитални активи”.

15.07.2024 15:30 1мин. четене

Apple открива NFC технологията на iPhone след споразумение с ЕС

Apple избегна сериозни глоби от страна на Европейската комисия, като се съгласи да предостави своята технология за NFC чипове, която е от решаващо значение за безконтактните плащания с iPhone, на доставчици от трети страни.

12.07.2024 15:30 1мин. четене

Mastercard обяви ново партньорство с блокчейн компания

Mastercard интегрира своя приложен програмен интерфейс (API) за откриване на сметки с Alchemy Pay, подобрявайки функциите за сигурност и контрол на риска за решенията конвертиране на крипто към фиат и обратно на Alchemy Pay.

11.07.2024 21:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.