Home

Акциите на Tesla ще се изстрелят със 70% според анализатор

03.07.2024 20:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Акциите на Tesla ще се изстрелят със 70% според анализатор

Tesla надхвърли очакванията за доставките през второто тримесечие, обявявайки 444,000 доставени единици, с което надхвърли прогнозите на анализаторите от 439,000.

Тези резултати доведоха до скок на акциите на TSLA с 10.20% и накараха анализатора на Wedbush Дан Айвс да преразгледа оценката си.

Айвс обяви в X (Twitter) нова ценова цел от $300 и бичи сценарий от $400, което индикира потенциален ръст от 70% спрямо текущата цена от $231.26. Той наблегна на оптимизма в перспективите за търсенето на Tesla, особено през втората половина на 2025 г.. Анализаторът подчерта подценяването на Tesla в сектора на изкуствения интелект, предполагайки, че нейната AI история може да бъде оценена на над $1 трилион.

Въпреки спада на доставките през второто тримесечие на годишна база, резултатите на Tesla се подобриха спрямо първото тримесечие, което бе оценено положително от Айвс като потенциална повратна точка за компанията.

След силния отчет за доставките на Tesla за второто тримесечие акциите на компанията привлякоха вниманието, като в дискусиите се предполагаше, че компанията може да е достигнала “бягаща скорост” – термин, обозначаващ пробив в съпротивата на цената на акциите, водещ до устойчив възходящ тренд.

Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, допълнително подхрани оптимизма, предупреждавайки продавачите на шорт позиции за потенциални загуби, предполагайки, че те могат да бъдат “заличени“, като в изказването си специално отбеляза фигури като Бил Гейтс.

С неотдавнашните силни резултати на Tesla има спекулации, че акциите могат да надхвърлят целевата цена на Айвс, като бичият сценарий става все по-вероятен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Главният изпълнителен директор на Solana критикува на администрацията на Байдън

Анатолий Яковенко, главен изпълнителен директор и съосновател на „Solana“, открито отправи критики към администрацията на Байдън, особено по отношение на неуспеха ѝ да насърчи създаването на работни места.

05.10.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Президентът на Америка коментира случващото се между Израел и Иран

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди, че Иран ще „плати висока цена“ за нападението от вторник, при което бяха изстреляни най-малко 180 балистични ракети, насочени към Израел.

04.10.2024 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: 30 държави потвърдиха участието си на срещата през октомври

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков проведе в четвъртък брифинг във връзка с предстоящата среща на върха на БРИКС в Русия този месец.

04.10.2024 21:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Марк Кюбан разкритикува регулаторния подход на Генслер към криптовалутите

Милиардерът предприемач Марк Кюбан изрази загриженост относно регулаторния подход на председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер, твърдейки, че той би могъл да предотврати срива на FTX и Three Arrows Capital (3AC).

04.10.2024 20:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.