Home

Акциите на Tesla ще се изстрелят със 70% според анализатор

03.07.2024 20:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Акциите на Tesla ще се изстрелят със 70% според анализатор

Tesla надхвърли очакванията за доставките през второто тримесечие, обявявайки 444,000 доставени единици, с което надхвърли прогнозите на анализаторите от 439,000.

Тези резултати доведоха до скок на акциите на TSLA с 10.20% и накараха анализатора на Wedbush Дан Айвс да преразгледа оценката си.

Айвс обяви в X (Twitter) нова ценова цел от $300 и бичи сценарий от $400, което индикира потенциален ръст от 70% спрямо текущата цена от $231.26. Той наблегна на оптимизма в перспективите за търсенето на Tesla, особено през втората половина на 2025 г.. Анализаторът подчерта подценяването на Tesla в сектора на изкуствения интелект, предполагайки, че нейната AI история може да бъде оценена на над $1 трилион.

Въпреки спада на доставките през второто тримесечие на годишна база, резултатите на Tesla се подобриха спрямо първото тримесечие, което бе оценено положително от Айвс като потенциална повратна точка за компанията.

След силния отчет за доставките на Tesla за второто тримесечие акциите на компанията привлякоха вниманието, като в дискусиите се предполагаше, че компанията може да е достигнала “бягаща скорост” – термин, обозначаващ пробив в съпротивата на цената на акциите, водещ до устойчив възходящ тренд.

Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, допълнително подхрани оптимизма, предупреждавайки продавачите на шорт позиции за потенциални загуби, предполагайки, че те могат да бъдат “заличени“, като в изказването си специално отбеляза фигури като Бил Гейтс.

С неотдавнашните силни резултати на Tesla има спекулации, че акциите могат да надхвърлят целевата цена на Айвс, като бичият сценарий става все по-вероятен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто търговията ще надхвърли $100 трилиона до края на годината според доклад

Глобалната търговия с криптовалути е на прага на значителен ръст, като прогнозите на CoinWire сочат, че до края на 2024 г. обемът на сектора ще надхвърли $108 трилиона.

12.07.2024 19:00 1мин. четене

БРИКС: Страни от съюза ще изпреварят икономиката на САЩ до 2075 г. според Goldman Sachs

Goldman Sachs прогнозира, че до 2075 г. членки на БРИКС ще притежават едни от най-големите икономики в света. 

12.07.2024 18:30 1мин. четене

Сенатори настояват за забрана на търговията с акции от членовете на Конгреса

Група двупартийни американски сенатори се застъпи за законодателство, което да попречи на членовете на Конгреса да търгуват с акции.

12.07.2024 17:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.