Home

Виталик Бутерин нарече американската регулация на крипто “анархична тирания”

01.07.2024 22:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин нарече американската регулация на крипто “анархична тирания”

Виталик Бутерин, съосновател на Етериум, отново изрази опасенията си относно крипто регулирането, особено в САЩ.

В отговор на потребител на Warpcast, децентрализирана социална медийна платформа, Бутерин подчерта регулаторния парадокс, който според него задушава растежа и целостта на индустрията.

Той изтъкна, че настоящата регулаторна рамка в САЩ има тенденцията да позволява на проекти с неясни перспективи и двусмислена потенциална възвръщаемост да работят сравнително свободно. Обратно, проектите, които предлагат прозрачна информация за възвръщаемостта и ясно определят инвеститорските права, често се класифицират като “ценни книжа” и се подлагат на строги регулации.

Под ръководството на Гари Генслер SEC е инициирала няколко съдебни дела за класифициране на криптовалутите като ценни книжа. Последното начинание на комисията включва съдебно дело срещу Consensys, в което се твърди, че услугите за обмен и стейкинг на портфейла MetaMask нарушават законите за ценните книжа.

Бутерин описа позицията на Комисията по ценните книжа и фондовите борси по отношение на криптовалутите като “анархична тирания“, създаваща структура с порочни подбуди, която според него повече вреди на крипто пространството, отколкото да му помага. Според него този подход насърчава създаването на “безполезни” продукти и услуги.

Бутерин се застъпи за регулаторна промяна, при която издаването на токени без ясно, дългосрочно предложение за стойност да се счита за по-рисковано. За разлика от тях проектите, които предоставят прозрачен и надежден дългосрочен план и се придържат към най-добрите практики, следва да бъдат защитени. Този подход би насърчил иновациите на стойностни продукти.

Постигането на този баланс, според Бутерин, изисква сериозно сътрудничество между регулаторите и крипто индустрията. Той последователно подчерта значението на ясни и справедливи разпоредби, твърдейки, че сегашният пейзаж възпрепятства иновациите и насърчава измамите

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директор на Ripple разкритикува подхода на SEC към регулациите на крипто

На фона на продължаващия правен спор между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ Стюарт Олдероти, главен юридически директор на Ripple, изрази недоволство от регулаторната рамка на САЩ за дигитални активи по време на панелна дискусия на форума Point Zero в Цюрих, Швейцария.

06.07.2024 12:00 1мин. четене

Тайвански мобилен гигант получи лиценз да предлага крипто услуги

Taiwan Mobile, вторият по големина телекомуникационен оператор в Тайван, стана 26-ият доставчик на услуги за виртуални активи (VASP) в страната, позиционирайки се като потенциален създател на крипто борса.

06.07.2024 7:30 1мин. четене

Прогноза: S&P 500 може да се изстреля със 100% до 5 години

Бен Лайдлър, ръководител на отдела за капиталова стратегия на Bradesco BBI, смята, че бичият пазар е в начален стадий, стимулиран от очакваното възстановяване на приходите и потенциалното намаляване на лихвените проценти от страна на Фед.

05.07.2024 22:00 1мин. четене

Петролът се задържа близо до двумесечен връх на фона на бичите настроения

Суровият петрол тип “Брент” се колебае около $87 за барел и е на път да постигне четвърти пореден седмичен ръст, тъй като световните акции достигат рекордни стойности, а запасите в САЩ намаляват.

05.07.2024 20:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.