Home

Виталик Бутерин нарече американската регулация на крипто “анархична тирания”

01.07.2024 22:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин нарече американската регулация на крипто “анархична тирания”

Виталик Бутерин, съосновател на Етериум, отново изрази опасенията си относно крипто регулирането, особено в САЩ.

В отговор на потребител на Warpcast, децентрализирана социална медийна платформа, Бутерин подчерта регулаторния парадокс, който според него задушава растежа и целостта на индустрията.

Той изтъкна, че настоящата регулаторна рамка в САЩ има тенденцията да позволява на проекти с неясни перспективи и двусмислена потенциална възвръщаемост да работят сравнително свободно. Обратно, проектите, които предлагат прозрачна информация за възвръщаемостта и ясно определят инвеститорските права, често се класифицират като “ценни книжа” и се подлагат на строги регулации.

Под ръководството на Гари Генслер SEC е инициирала няколко съдебни дела за класифициране на криптовалутите като ценни книжа. Последното начинание на комисията включва съдебно дело срещу Consensys, в което се твърди, че услугите за обмен и стейкинг на портфейла MetaMask нарушават законите за ценните книжа.

Бутерин описа позицията на Комисията по ценните книжа и фондовите борси по отношение на криптовалутите като “анархична тирания“, създаваща структура с порочни подбуди, която според него повече вреди на крипто пространството, отколкото да му помага. Според него този подход насърчава създаването на “безполезни” продукти и услуги.

Бутерин се застъпи за регулаторна промяна, при която издаването на токени без ясно, дългосрочно предложение за стойност да се счита за по-рисковано. За разлика от тях проектите, които предоставят прозрачен и надежден дългосрочен план и се придържат към най-добрите практики, следва да бъдат защитени. Този подход би насърчил иновациите на стойностни продукти.

Постигането на този баланс, според Бутерин, изисква сериозно сътрудничество между регулаторите и крипто индустрията. Той последователно подчерта значението на ясни и справедливи разпоредби, твърдейки, че сегашният пейзаж възпрепятства иновациите и насърчава измамите

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.