Home

Словесни престрелки на първия дебат между Байдън и Тръмп

28.06.2024 11:54 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Словесни престрелки на първия дебат между Байдън и Тръмп

По време на дебата преди изборите президентът на САЩ Джо Байдън и неговият опонент Доналд Тръмп заявиха, че всеки от тях има заслуга за силната икономика по време на своите мандати, и обвиниха другия, че е предизвикал тежка инфлация. 

Тръмп, който беше президент на страната от 2017 г. до 2021 г., разкритикува икономическото управление на Байдън, заявявайки, че е свършил лоша работа и инфлацията убива страната. Освен това Тръмп каза, че икономиката е напреднала под негово ръководство.

Байдън, от друга страна, обясни инфлацията, която достигна своя връх от 9% преди две години, преди да спадне до 3.25%, с лошото справяне на Тръмп с Ковид пандемията и корпоративната алчност. 

Икономиката се срина” по времето на Тръмп, отбеляза Байдън, като добави, че неговата администрация работи за нейното възстановяване, откакто е встъпила в длъжност.

Икономическите сътресения, причинени от Ковид пандемията, която започна през март 2020 г., усложняват сравненията между двете администрации. Въпреки това една ясна разлика е, че инфлацията е била значително по-висока по време на мандата на Байдън в сравнение с този на Тръмп.

По време на президентството на Тръмп инфлацията на потребителските цени никога не е надвишавала 3%, а Федералният резерв често изразяваше загриженост, че инфлацията е твърде ниска. Обратно, по време на Байдън инфлацията остава над 3% през всички години, с изключение на първите три месеца от мандата му, и надхвърля 5% през повече от половината му мандат досега.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Robinhood обмисля да пусне крипто фючърси в САЩ и Европа

Според информацията Robinhood Markets Inc. проучва възможността за стартиране на търговия с фючърси върху криптовалути в САЩ и Европа в близко бъдеще.

02.07.2024 18:00 1мин. четене

Икономиката на САЩ се движи в правилната посока – Джером Пауъл

Преди броени минути Джером Пауъл, председателят на Федералния резерв на САЩ, успокои критиците, че американската икономика се е насочила в првилната посока.

02.07.2024 16:58 1мин. четене

Coinbase обяви партньорство с правителството на САЩ

Правителството на САЩ избра Coinbase, известна американска крипто борса, да управлява неговите дигитални активи.

02.07.2024 10:00 1мин. четене

Виталик Бутерин нарече американската регулация на крипто “анархична тирания”

Виталик Бутерин, съосновател на Етериум, отново изрази опасенията си относно крипто регулирането, особено в САЩ.

01.07.2024 22:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.