Home

Фондовият пазар в САЩ продължава да се представя по-добре от Биткойн

23.06.2024 8:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фондовият пазар в САЩ продължава да се представя по-добре от Биткойн

Цената на Биткойн (BTC) изпитва траен натиск от продажби, като наскоро падна под критичното ниво на подкрепа от $65,000.

Въпреки ралито на фондовия пазар в САЩ, стойността на криптовалутата се коригира с 10% от юнския си връх от $72,000.

През изминалата седмица BTC се представи значително по-слабо в сравнение с американския фондов пазар, достигайки най-ниските си нива от месец насам поради липсата на нови положителни катализатори.

Въпреки спада през вчерашния ден, S&P 500 показва устойчивост и силна бича тенденция в последно време, достигайки нови исторически върхове. Същото може да се каже и за индекса Nasdaq. Dow Jones от друга страна не коригира, както другите големи индекси, и продължи възходящия тренд.

През последните две седмици както Биткойн, така и по-широкият крипто пазар се характеризират с низходяща тенденция, тъй като първоначалното вълнение от одобрението на Етериум ETF отслабва.

Данните от IntoTheBlock показват, че основна причина за това прибиране на печалби е, че пазарът на криптовалутите почти се е удвоил между четвъртото тримесечие на 2023 г. и първото тримесечие на 2024 г.

През юни досега Биткойн миньорите са продали над 30,000 BTC, оценени на $2 милиарда. Това до голяма степен се дължи на неотдавнашния халвинг, който увеличи оперативните разходи и намали печалбите, принуждавайки майнинг индустрията да ликвидира част от своите наличности.

Освен от миньорите, Биткойн е подложен на допълнителен натиск от продажби поради засилените изходящи потоци от Биткойн ETF-ите, които през изминалата седмица надхвърлиха $500 милиона. Едновременно с това германското правителство прехвърли големи количества BTC от своите авоари към борсите, което показва потенциални продажби. Правителството все още държи в резервите си 47,000 BTC на стойност $3 милиарда.

Интересно е, че въпреки разпродажбите, повече от 87% от притежателите на водещата криптовалута все още са на печалба. Това показва, че на пазара има достатъчно място за по-нататъшно прибиране на печалби.

Пазарните анализатори прогнозират, че консолидацията на цената на Биткойн може да продължи до края на лятото на 2024 г. Следващата голяма бича фаза се очаква да започне около месец септември.

През предстоящата седмица основното внимание ще бъде насочено към публикуването на ценовия индекс на разходите за лично потребление (PCE) за май, насрочено за петък. Спадът на основния индекс на потребителските цени (CPI) миналия месец предполага потенциални рискове от понижение на PCE индексът.

Освен това разходите могат да бъдат изложени на рискове и поради слабите продажби на дребно, въпреки че при личните доходи може да се наблюдава повишение, за което свидетелстват по-високите от очакваните средни почасови възнаграждения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Агресивните шортове на институциите изглежда приключват

Последните данни на главния изпълнителен директор на CryptoQuant Ки Йонг Джу разкриват драматично намаление на нетните шорт позиции на фючърсите върху BTC на CME със 75% през последните 5 месеца.

21.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

SEC одобри опции за Биткойн ETF на BlackRock

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) даде разрешение за търговия с опции върху спот Биткойн ETF на BlackRock, което е важна стъпка в развитието на инвестиционните предложения за криптовалута.

21.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Самсън Моу се срещна с японски заместник-министър, за да обсъдят Биткойн

Известният Биткойн максималист и главен изпълнителен директор на JAN3 Самсън Моу се срещна с Джуничи Канда, заместник-министър председател.

20.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Спадът в броя на краткосрочните притежатели може да повлияе на цената

CryptoQuant, известна компания за пазарни проучвания, наблюдава забележителен спад в предлагането на краткосрочни притежатели (STH) на BTC, което може да попречи на потенциалния ръст на цената на криптовалутата.

20.09.2024 21:05 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.