Home

Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

22.06.2024 6:30 2мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

Крипто акциите са в низходяща тенденция заедно с дигиталните активи, което се дължи на негативните макроикономически фактори и мечите пазарни настроения.

Цената на Биткойн се понижи до нива, невиждани от месеци, като в момента се търгува за $64,100, отбелязвайки спад от 2.8% през последната седмица. Това понижение се отрази негативно на алткойните и акциите на крипто компаниите.

Крипто акциите, които се влияят от развитието на Биткойн, алткойни или блокчейн, отбелязват значителни спадове. Основните играчи като Coinbase и компаниите за добив на Биткойн се търгуват на червено. Ето обобщение на представянето на водещите крипто акции през тази седмица:

Coinbase (COIN)

Борсата за дигитални активи регистрира спад от 3.9% през последните 24 часа и над 8% седмични загуби. Въпреки че месечните данни са относително стабилни, дългосрочната статистика все още отразява върховете, регистрирани по-рано тази година.

От дебюта си през 2021 г. акциите на Coinbase отразяват пазарните цикли на Биткойн, със значителна активност по време на бичите пазари и спадове по време на мечите.

Компании за добив на Биткойн

  • Marathon Digital (MARA): Понастоящем оценявана на $19.21 за акция, Marathon Digital отбеляза 7% спад вчера и 4% спад за седмицата. Отливът на Биткойн се отрази на добивните компании поради намалените резерви
  • Hut 8: Базираната в Канада Hut 8 се понижи с 5.28% в петък, но отбеляза 10% ръст на седмична база
  • Riot Platforms: Понижи се с 8% вчера, като през последните седем дни спадът е 12%

Перспективи за крипто акциите

Краткосрочният спад на криптоакциите може да се обърне, ако по-широките пазарни условия се подобрят. Фактори като потенциалното намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв и предстоящите президентски избори в САЩ могат да дадат тласък на Биткойн и други крипто активи, което да доведе до възстановяване на крипто акциите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Кредиторите на FTX недоволни от минималните суми, които ще получат

Съгласно актуализираните наскоро документи за несъстоятелност, споделени от кредитора на FTX Сунил Кавури, лицата, които са загубили пари от борсата, могат да очакват да си възстановят само 10-25% от своите криптовалути.

29.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Корелацията между криптовалутите и фондовия пазар достигна своя връх – Coinbase

Неотдавнашен доклад на Coinbase разкрива, че през септември корелацията между криптовалутите и фондовите пазари е достигнала исторически връх и е достигнала 50%.

28.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Боливия регистрира скок на крипто транзакциите

В неотдавнашен доклад на Централната банка на Боливия (BCB) се подчертава значителното увеличение на транзакциите с виртуални активи в Боливия след решението на страната да отмени забраната си за Биткойн през юни.

28.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Ръководителят на SEC ще напусне ако Тръмп бъде избран според американски сенатор

Сенаторката от Уайоминг Синтия Лумис наскоро предположи, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да се оттегли от поста си през следващата година.

28.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.