Home

БРИКС: Прогноза за доминацията на долара от топ банка

16.06.2024 9:00 1мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Прогноза за доминацията на долара от топ банка

HSBC сподели прогнозата си за бъдещето на щатския долар на фона на усилията на алианса БРИКС да оспори статута му на световна резервна валута.

Въпреки тези усилия главният анализатор на стоките в HSBC Securities Джеймс Стийл остава уверен в устойчивостта на долара. Говорейки пред Bloomberg, Стийл подчерта, че щатският долар е претърпял само незначителни спадове в резервите и остава до голяма степен безспорен.

Централните банки на БРИКС и други развиващи се нации диверсифицираха своите резерви далеч от щатския долар, особено чрез натрупване на злато от 2022 г. насам.

Тази промяна последва санкциите на САЩ срещу Русия, членка на БРИКС, след нейното нахлуване в Украйна. Стийл обаче подчерта, че тази тенденция няма да повлияе значително на перспективите на долара.

Той уверено прогнозира, че щатският долар ще запази господството си като световна резервна валута през следващите 20 години, вероятно дори повече. Той заяви: „Ние не вярваме, че ще има загуба на суверенитет на щатския долар, що се отнася до световната резервна валута, през следващите 10, 20 години, доколкото можем да видим.“

Анализът на HSBC заключава, че въпреки усилията за дедоларизация на БРИКС, местните валути едва ли ще надминат доминирането на щатския долар на световния пазар поне през следващите две до три десетилетия.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ръководителят на SEC ще напусне ако Тръмп бъде избран според американски сенатор

Сенаторката от Уайоминг Синтия Лумис наскоро предположи, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ Гари Генслер може да се оттегли от поста си през следващата година.

28.09.2024 16:00 1мин. четене Kosta Gushterov

3 макроикономически фактора, които може да повлияят на крипто сектора до края на 2024

Пазарът на криптовалути може да е готов за потенциален растеж, тъй като навлиза в четвъртото тримесечие, което исторически е благоприятен период.

28.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подвеждат ли дневните активни адреси крипто инвеститорите?

Терминът “дневни активни адреси“ (DAA) често се използва неправилно в света на криптовалутите и често се бърка с “дневни активни потребители”.

28.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Почти всички airdrop токени се сриват малко след старта им

Неотдавнашен анализ на KeyRock разкрива, че близо 89% от токените, разпространени чрез airdrop събития губят стойност в рамките на 90 дни, като Етериум и Solana демонстрират по-добра устойчивост в сравнение с други мрежи.

28.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.