Home

Mastercard последва иновативния подход на PayPal и стартира крипто мрежа

31.05.2024 6:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mastercard последва иновативния подход на PayPal и стартира крипто мрежа

С последните си инициативи Mastercard и PayPal правят важни крачки в крипто пространството.

Пускането на Mastercard Crypto Credential позволява трансгранични крипто транзакции от типа peer-to-peer, насочени предимно към потребителите в Европа и Латинска Америка.

Този ход получи похвала от партньори като Bit2Me, подчертавайки общия ангажимент към иновациите. Уолтър Пимента, ключов изпълнителен директор в Mastercard, подчерта значението на предоставянето на надеждни взаимодействия в разрастващия се пейзаж на блокчейн и дигиталните активи.

От друга страна, PayPal представи своята стабилна монета PYUSD върху Solana блокчейна, като целта е да се подобри достъпността с по-бързи и по-евтини транзакции. Шераз Шере от Фондация „Solana“ подчерта, че скоростта и мащабируемостта на Solana са идеални за такива платежни решения, подчертавайки потенциала за финтех иновации.

.

Тези събития отразяват нарастващото участие на традиционните технологични и финансови компании в блокчейн пространството. Тъй като все повече утвърдени играчи възприемат блокчейн технологията, глобалното признание на крипто индустрията продължава да расте, проправяйки пътя за по-нататъшни иновации и приемане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ще успеят ли големите американски банки да оцелеят финансов колапс?

Година след трите най-големи банкови фалита в историята на САЩ Федералният резерв (Фед) потвърди, че най-големите американски банки разполагат с достатъчно капитал, за да издържат на доста стресов сценарий.

28.06.2024 22:00 1мин. четене

Основателят на Kraken също подкрепи Доналд Тръмп, дарявайки $1 милион

Джеси Пауъл, съосновател на борсата за криптовалути Kraken, обяви, че е предоставил $1 милион на кандидата за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп, като по-голямата част от дарението е направена под формата на Етериум (ETH).

28.06.2024 21:00 1мин. четене

Великобритания е излязла от рецесията по-бързо от прогнозите

Преразгледаните данни на Службата за национална статистика разкриха, че британската икономика е излязла от рецесията по-бързо от първоначалните оценки, като през първото тримесечие на тази година БВП е нараснал с 0.7%, което надхвърля първоначалната оценка от 0.6%.

28.06.2024 20:00 2мин. четене

БРИКС: Нито съюзът, нито еврото са заплаха за долара в момента

Американският долар продължава да бъде водещата световна резервна валута, като нито еврото, нито страните от БРИКС намаляват значително зависимостта на света от него, сочи неотдавнашен анализ на Геоикономическия център на Атлантическия съвет.

28.06.2024 19:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Един отговор на “Mastercard последва иновативния подход на PayPal и стартира крипто мрежа”
  1. Никой,

    Да много добра сделка и ,ако някой не знае paypalll добри са в кражбите по Европа .Имат пробив в сигурността ….

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.