Home

Прогноза за цената на златото от Уолстрийт

29.05.2024 6:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за цената на златото от Уолстрийт

Цените на златото са се повишили с около 15.5% от началото на годината, което го прави една от най-добре представящите се суровини.

Благородният метал непрекъснато достига нови върхове всеки месец, привличайки инвеститори на дребно, институционални фондове и централни банки от развиващите се страни. Въпреки тази възходяща тенденция, анализаторите на Уолстрийт сега прогнозират, че ралито на златото може да е към своя край. Към вторник графиката XAU/USD показва цени на златото около $2,340.

Тестване на печалби и разпродажби, влияещи върху цените

Инвеститорите, които закупиха злато по-рано тази година, отбелязаха значителни печалби. Металът достигна исторически връх от $2,450 този месец, но оттогава спадна поради теглене на печалби и институционални разпродажби, установявайки се на нивото от $2,340 тази седмица. Това повдига въпроса: ще продължат ли цените на златото да се покачват или са настроени за спад?

Прогнозите на анализаторите от Уолстрийт

От 14 анализатори на Уолстрийт само трима смятат, че цените на златото ще продължат да растат. Повечето прогнозират спад през следващите месеци. Марк Чандлър, управляващ директор на Bannockburn Global Forex, заяви, че „отскачането на златото може да бъде предизвикано първоначално пред $2,375.“

Освен това Чандлър отбеляза, че по-силният долар и по-високите лихвени проценти са оказали натиск върху цените на златото, което ги е накарало да паднат до близо $2,325. Той идентифицира нива на подкрепа в диапазона $2,275-$2,300 и спомена, че докладите предполагат спад в търсенето от Китай.

Предстоящата седмица включва по-леки икономически данни, които могат да доведат до известна консолидация на цените. Чандлър също така посочи, че доходността на двугодишните облигации в САЩ наскоро се е повишила от 4.7% до почти 5% и той очаква нивото от 5% да се задържи предвид лекия икономически календар, който предстои.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн срещу злато: Питър Шиф и Питър Бранд коментират възможностите

Дългогодишният дебат между Биткойн (BTC) и златото като инвестиционни активи отново предизвика сблъсък между легендарния трейдър Питър Бранд и дългогодишния крипто скептик Питър Шиф.

07.09.2024 21:00 2мин. четене

Мениджър на активи оттегля заявлението си за спот Етериум ETF

Мениджърът на активи WisdomTree поиска да оттегли от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) своето S-1 заявление за спот Етериум борсово търгуван фонд (ETF), повече от три години след първоначалното му подаване.

07.09.2024 17:00 1мин. четене

Компанията зад ChatGPT увеличи платената си потребителска база с над 60%

Бизнес сегментът на OpenAI, включващ продуктите ChatGPT Enterprise, Team и Edu, е увеличил платената си потребителска база с близо 67% от април насам, като към 5 септември е надхвърлил един милион потребители.

07.09.2024 12:30 2мин. четене

Индия ще одобри още две офшорни крипто борси

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) обмисля възобновяването на дейността на още две международни крипто борси.

07.09.2024 11:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.