Home

Бивш директор на FTX иска намалена присъда от 18 месеца

16.05.2024 20:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бивш директор на FTX иска намалена присъда от 18 месеца

В неотдавнашна съдебна жалба правният екип на Райън Саламе се застъпи за максимална присъда от 18 месеца за бившия съизпълнителен директор на FTX Digital Markets на фона на обвиненията, които отекнаха в цялата крипто сфера, подчертавайки деликатния баланс между бързите иновации и спазването на регулаторните изисквания.

Саламе, някога видна фигура в FTX Digital Markets, призна вината си за управление на нелицензиран бизнес за преводи на пари и участие в измами с финансиране на кампании. Присъдата, насрочена за 28 май и председателствана от съдия Люис Каплан, накара правните му представители да представят убедителна аргументация, като акцентират върху сътрудничеството на Саламе.

Адвокатите му твърдят, че той се е съгласил на съществени ангажименти за възстановяване на средства и конфискация на имущество, като се застъпват за намаляване на присъдата въз основа на тези фактори.

Ключов аспект на тяхната защита е предполагаемото невежество на Саламе за измамните дейности в рамките на FTX и свързания с компанията хедж фонд Alameda Research. Те твърдят, че той е бил подведен да вярва, че предприятията са законни и проспериращи, което го е разграничило от преките нарушения, довели до сериозните загуби за клиентите.

Юридическият му екип подчерта проактивната реакция на Саламе при откриването на несъответствията в FTX, като се позовава на бързия му доклад до Комисията по ценни книжа на Бахамските острови точно преди фалита на компанията. Те представят това действие като доказателство за добросъвестност, а не за съучастие в неправомерни действия.

Освен това, на фона на последиците от фалита на FTX, защитата му подчерта сравнително малката му роля в сагата в сравнение с други ключови фигури. Те подчертаха, че той е поел отговорност и е сътрудничил на правоприлагащите органи като основание за снизходителност.

За разлика от 25-годишната присъда на Сам Банкман-Фрийд, споразумението за признаване на вината на Саламе предвижда финансови санкции в размер на около $12 милиона, включително плащания към правителството на САЩ и кредиторите на FTX. Освен това той ще се лиши от два имота и бизнес, с което на практика ще изчерпи останалите си активи.

Аргументите на правния екип на Саламе имат за цел да го представят като сътрудничещ и минимално виновен участник в провала на FTX, като се застъпват за присъда, която да отговаря на степента му на участие и на последващите му усилия за справяне със ситуацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Руски хакери използват изкуствен интелект за крипто кражби

Руските киберпрестъпници използват мрежа от AI генерирани уебсайтове, за да разгърнат софтуер, предназначен за кражба на идентификационни данни за крипто портфейли.

04.10.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Престъпниците използват кеш, а не криптовалути според нов доклад

Нов доклад на Центъра за обмен на информация и крипто анализ (ISAC) разкрива, че парите в брой са много по-разпространени от крипто в незаконните дейности в световен мащаб.

03.10.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Журналист е арестуван за разкриване на трафик на хора и крипто измами

Известен журналист, признат за разкриването на трафик на хора и измами с криптовалути в Камбоджа, е задържан от военната полиция на страната.

02.10.2024 22:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Австралийската полиция конфискува криптовалути за милиони при мащабна операция

Австралийската федерална полиция (AFP) конфискува криптовалути на стойност $6.4 милиона, свързани с международен престъпен синдикат, по време на операция Kraken, в резултат на която е арестуван Джей Дже Юн Джунг.

02.10.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.