Home

Президентът на Колумбия предполагаемо е приел нелегални крипто дарения в размер на $500,000

12.05.2024 12:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Президентът на Колумбия предполагаемо е приел нелегални крипто дарения в размер на $500,000

Колумбийският президент Густаво Петро е изправен пред обвинения, че е приел над $500,000 в дигитални токени от измамен крипто проект, за да финансира кампанията си през 2022 г.

Според съобщения от местни медии базираният в Колумбия проект за криптовалута Daily COP е направил незаконно дарение от 2 милиарда колумбийски песос, приблизително $514,036, в криптовалута за кампанията на Петро през 2022 г.

Бившият изпълнител на проекта за токени Омар Ернандес разкри пред радио Каракол, че дарението е станало по време на среща през февруари 2022 г. между съоснователя на Daily COP Себастиан Бетанкур и тогавашния ръководител на кампанията на Петро Рикардо Роа в пекарна в Богота.

Ернандес твърди, че е присъствал на срещата, на която дискусиите са включвали не само дарението, но и са засегнали предимствата на криптовалутите като алтернатива на традиционните банкови системи. Съобщава се, че целта на срещата е била да се проучи възможността за създаване на съвместно предприятие или алианс с правителството, с акцент върху регулирането и приемането на блокчейн технологията.

Това твърдение се прибавя към поредицата от твърдения, свързани с предизборната кампания, с които се сблъсква президентът Петро по време на своето председателство. Миналата година главната прокуратура на Колумбия започна разследване на предполагаемото незаконно финансиране на кампанията на Петро през 2022 г. Тези събития подчертават продължаващия контрол върху политическото финансиране и пресичането на криптовалутите с традиционните управленски структури.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Рисковете за известни личности от промотиране на меме токени

Съществуват значителни правни рискове, свързани с разрастването на мемe монетите, създадени от известни личности, които включват обвинения в манипулиране на пазара и измама.

24.06.2024 22:00 2мин. четене

Приложението за крипто портфейли CoinStats съобщи за сериозен пробив на сигурността

CoinStats, приложение за крипто портфейли, временно спря дейността си поради пробив в сигурността, който засегна 1,590 портфейла, или 1.3% от всички потребители. 

24.06.2024 8:15 1мин. четене

Турска крипто борса предполагаемо претърпя хакерска атака

Според последните публикации на ончейн детективът ZachXBT в X (Twitter), крипто борсата BTCTurk се е сблъскала с хакерска атака.

22.06.2024 16:00 1мин. четене

Великобритания арестува 2 лица, свързани с крипто схема на стойност £1 милиард

Властите на Обединеното кралство наскоро арестуваха две лица, свързани с предполагаема незаконна операция за обмен на дигитална валута, обработила над £1 милиард.

21.06.2024 22:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.