Home

Аналитичната платформа Chainalysis открива офис в Дубай

10.05.2024 0:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Аналитичната платформа Chainalysis открива офис в Дубай

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis обяви откриването на своя регионален щаб в Дубай, оживения метрополис на Обединените арабски емирства, в сряда.

Този стратегически ход отразява отдадеността на Chainalysis за насърчаване на благоприятна регулаторна среда за сектора на криптовалутите, в тясно сътрудничество с правителството на ОАЕ и местните финансови институции.

Новосъздаденият офис ще се погрижи за нуждите на Южна Европа, Близкия изток, Централна Азия и Африка, като има за цел да осигури съществена подкрепа на процъфтяващите крипто пазари в тези региони.

Това разширяване в Дубай е част от по-широка тенденция, при която крипто и Web3 компаниите са все повече привлечени от града заради неговите прогресивни политики и амбициозни инициативи за насърчаване на иновациите в дигитални активи.

Решението на Chainalysis да създаде магазин в Дубай следва три години ползотворни партньорства както с публичния, така и с частния сектор в ОАЕ. Тези сътрудничества включват съвместна работа с Министерството на изкуствения интелект, дигиталната икономика и приложенията за отдалечена работа, както и подписване на меморандум за разбирателство с Emirates NBD, известна държавна банка.

Майкъл Гронагер, главен изпълнителен директор на Chainalysis, похвали проактивния подход на правителството на ОАЕ към възприемане на крипто революцията, цитирайки регулациите и благоприятните за бизнеса политики като ключови двигатели на иновациите в региона.

Гронагер подчерта значителния потенциал на криптовалутите за улесняване на трансферите на стойност и подчерта нарастващата тенденция на цялостната трансферна дейност. Той изрази увереност в способността на ОАЕ да води иновации чрез използване на криптовалути за практически приложения, които носят осезаеми ползи както за потребителите, така и за бизнеса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн срещу злато: Питър Шиф и Питър Бранд коментират възможностите

Дългогодишният дебат между Биткойн (BTC) и златото като инвестиционни активи отново предизвика сблъсък между легендарния трейдър Питър Бранд и дългогодишния крипто скептик Питър Шиф.

07.09.2024 21:00 2мин. четене

Мениджър на активи оттегля заявлението си за спот Етериум ETF

Мениджърът на активи WisdomTree поиска да оттегли от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) своето S-1 заявление за спот Етериум борсово търгуван фонд (ETF), повече от три години след първоначалното му подаване.

07.09.2024 17:00 1мин. четене

Компанията зад ChatGPT увеличи платената си потребителска база с над 60%

Бизнес сегментът на OpenAI, включващ продуктите ChatGPT Enterprise, Team и Edu, е увеличил платената си потребителска база с близо 67% от април насам, като към 5 септември е надхвърлил един милион потребители.

07.09.2024 12:30 2мин. четене

Индия ще одобри още две офшорни крипто борси

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) обмисля възобновяването на дейността на още две международни крипто борси.

07.09.2024 11:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.