Home

Директорът на Binance иска властите в Нигерия да пуснат арестувания служител

08.05.2024 15:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Директорът на Binance иска властите в Нигерия да пуснат арестувания служител

Главният изпълнителен директор на Binance Ричард Тенг настоява нигерийските власти да освободят старшия изпълнителен директор Тигран Гамбарян, който е задържан повече от 70 дни по обвинения в пране на пари.

Гамбарян, ръководител на екипа на Binance за спазване на правилата за финансови престъпления, беше задържан през февруари, докато посещаваше страната за регулаторни обсъждания.

През март нигерийската Комисия за икономически и финансови престъпления (EFCC) повдигна няколко обвинения срещу Binance, Гамбарян и неговия колега Надим Анджарвала, регионален мениджър на операциите на Binance в Африка. Обвиненията включваха извършване на дейност без необходимите лицензи, участие в незаконни валутни транзакции, укриване на данъци и укриване на произхода на незаконните приходи на обща стойност $35.4 милиона.

В неотдавнашна публикация в блога си Тенг подчертава важността на освобождаването на Гамбарян и обещава сътрудничеството на Binance с нигерийските власти при освобождаването му. Той уверява, че Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, ще си сътрудничи за решаване на всички потенциални нерешени данъчни въпроси.

Изразявайки объркване от нежеланието на нигерийските служители да приемат тази предложена резолюция, Тенг подчерта значителното влияние, което правителството има върху бъдещето на Binance и по-широкия сектор на криптовалутите в страната.

Той потвърди желанието на Binance да си сътрудничи с нигерийското правителство, за да допринесе за икономическия растеж на страната. Въпреки това главата на крипто борсата подчерта и неотложността на бързото разрешаване на настоящата криза, изтъквайки необходимостта от освобождаването на Гамбарян като решаваща стъпка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн срещу злато: Питър Шиф и Питър Бранд коментират възможностите

Дългогодишният дебат между Биткойн (BTC) и златото като инвестиционни активи отново предизвика сблъсък между легендарния трейдър Питър Бранд и дългогодишния крипто скептик Питър Шиф.

07.09.2024 21:00 2мин. четене

Нов софтуер за Android краде частни ключове на крипто портфейли чрез изображения

McAfee е открила нов зловреден софтуер за Android, наречен SpyAgent, който може да краде частни ключове, съхранявани в скрийншоти и снимки на смартфоните.

07.09.2024 18:00 2мин. четене

Мениджър на активи оттегля заявлението си за спот Етериум ETF

Мениджърът на активи WisdomTree поиска да оттегли от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) своето S-1 заявление за спот Етериум борсово търгуван фонд (ETF), повече от три години след първоначалното му подаване.

07.09.2024 17:00 1мин. четене

Компанията зад ChatGPT увеличи платената си потребителска база с над 60%

Бизнес сегментът на OpenAI, включващ продуктите ChatGPT Enterprise, Team и Edu, е увеличил платената си потребителска база с близо 67% от април насам, като към 5 септември е надхвърлил един милион потребители.

07.09.2024 12:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.