НАЧАЛО Други

Клиентите на FTX вероятно ще бъдат компенсирани на 140%

28.03.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Клиентите на FTX вероятно ще бъдат компенсирани на 140%

Според източници, запознати с преговорите за преструктуриране, масата на несъстоятелността на FTX е готова да предложи на кредиторите си повече от първоначалната стойност на техните вземания, както съобщава Financial Times.

В доклада се посочва, че бившите клиенти на фалиралата борса за криптовалути биха могли да получат между 120% и 140% от стойността на авоарите си към момента на подаване на молбата за обявяване на FTX в несъстоятелност през ноември 2022 г., подкрепени от рязкото покачване на цените на криптовалутите и собствеността на FTX върху 8% дял в компанията за безопасност и изследвания в областта на изкуствения интелект (AI) Anthropic. Съобщава се, че администраторите, които наблюдават фалиралата борса, планират да продадат приблизително две трети от този дял на Anthropic на консорциум от инвеститори за $884 милиона.

Действителната сума, която кредиторите ще получат, обаче зависи от това дали Службата за вътрешни приходи на САЩ (IRS) ще поддържа иска си за $24 милиарда в неплатени данъци.

Правните представители на FTX оспорват искането на IRS за данъци, като твърдят, че фалиралата борса не дължи никакви данъци, тъй като през тригодишното си съществуване постоянно е отчитала загуби.

Основателят на FTX, Сам Банкман-Фрийд, бе осъден в края на миналата година по обвинения в измама на инвеститорите и лошо управление на милиарди долари в клиентски средства, което допринесе за многомилиардния крах на борсата през 2022 г.

Прокурорите препоръчаха дълъг срок на лишаване от свобода от 40 до 50 години за Банкман-Фрийд. Екипът на защитата му обаче твърди, че максималната присъда от 6.5 години е по-подходяща, като се позовава на очакваните плащания към кредиторите като смекчаващ фактор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Русия забрани алтернатива на YouTube – ето защо

Руското правителство официално блокира достъпа до платформата за споделяне на видеоклипове Rumble, след като компанията отказа да изпълни изискванията на цензурата.

09.05.2024 12:03 2 мин. четене

Заплахата за световната икономика ако разделението между Китай и Запада продължи

Високопоставен служител на Международния валутен фонд (МВФ) изрази загриженост относно икономическите последици от продължителното напрежение между Китай и Запада, като предупреди, че продължаващите остри конфликти могат да изострят световните икономически предизвикателства.

09.05.2024 11:00 2 мин. четене

Прогноза за икономиката на Германия през 2024 година – какво да очакваме?

Според германския икономически институт IW икономическите перспективи на Германия за 2024 г. изглеждат мрачни, като се очаква страната да изпадне в стагнация въпреки по-силното от очакваното начало на годината.

09.05.2024 8:30 2 мин. четене

САЩ счупи всички рекорди по производство на петрол и газ

Съединените щати се превърнаха в най-големия световен производител на петрол и газ, изпреварвайки традиционните лидери като Саудитска Арабия и Русия.

09.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.