НАЧАЛО Биткойн

Как компания с $2 милиона печалба иска да купи Биткойн за $1.7 милиарда

27.03.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как компания с $2 милиона печалба иска да купи Биткойн за $1.7 милиарда

В озадачаващо съобщение Nilam Resources разкри намерението си, заедно с базираната в Мавриций фирма Xyberdata, да придобие все още неучредено дружество със специална цел, наречено MindWave, за да получи достъп до 24,800 BTC.

В съобщението обаче липсва яснота относно средствата, чрез които дружествата планират да се сдобият с криптовалута на стойност милиарди долари.

Към объркването се прибавя и финансовото състояние на всяка от участващите структури. Финансовата картина на Nilam Resources показва прогнозна печалба преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация (EBITDA) от едва $2 милиона. В същото време неодитираните финансови отчети на Xyberdata сочат, че тя разполага с около $70 милиона “средства на акционерите”, а паричните резерви са само $1.5 милиона.

Това е значително по-малко от приблизително $1.7 милиарда, необходими за придобиването на такова количество Биткойн, и остава неясно как двете компании възнамеряват да наберат такава значителна сума. Въпреки това в прессъобщението се споменава намерението на Nilam да емитира нови акции клас С като част от сделката.

Въпреки че цената на акциите нарасна с над 1,000%, съдбата на Nilam Resources изглежда смесена.

Друго интересно развитие е, че ръководителят на Nilam Resources Рон Макинтайър внезапно е подал оставка като главен изпълнителен директор и че името му е премахнато от всички корпоративни документи.

Въпреки че името на Макинтайър все още фигурира като главен изпълнителен директор на уебсайта на компанията, той потвърди оставката си от поста през изминалата седмица. Въпреки това той продължава да фигурира в корпоративните документи на юридическото лице от Невада на различни длъжности, включително директор, президент, секретар и касиер, въпреки че е заявил незабавната си оставка от тези позиции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.