НАЧАЛО Други

Крипто гигантът Tether се насочва към изкуствения интелект

27.03.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто гигантът Tether се насочва към изкуствения интелект

Издателят на стабилни монети Tether наскоро разкри нова смела посока: стратегическа промяна към изкуствения интелект (AI).

Тази стъпка е новаторска за гиганта в областта на стабилните монети, като сигнализира за намерението му да преодолее пропастта между блокчейн индустрията и сферата на AI.

Сега Tether си поставя за цел да играе ключова роля в демократизирането и развитието на технологиите за AI. Със значителния си отпечатък в различни сектори, включително възобновяема енергия, телекомуникации и добив на Биткойн, Tether се позиционира като шампион на прозрачното и достъпно развитие на AI.

Това развитие идва в момент, в който се засилват опасенията относно централизацията на технологиите за AI, предизвиквайки дебати по въпроси като неприкосновеността на личния живот и монополните тенденции. По-специално, по време на неотдавнашно събитие Илон Мъск разсъждаваше за рисковете, свързани с монополите на изкуствения интелект.

За да отговори на тези опасения, Tether започва инициативи за насърчаване на създаването на мултимодални модели на AI с отворен код. Тези начинания имат за цел да демократизират достъпа до инструменти за изкуствен интелект, като насърчават иновациите и разширяват достъпността. Освен това компанията планира да интегрира решения за AI в своите пазарни продукти, като революционизира пресечната точка на криптовалутата и AI за справяне с реални предизвикателства.

Едновременно с това Tether стартира глобална кампания за набиране на персонал, за да привлече таланти от най-високо ниво в областта на изкуствения интелект.

Паоло Ардоино, главен изпълнителен директор на Tether, очерта визията на компанията, като подчерта дълбокото въздействие на изкуствения интелект както върху дигитлния, така и върху физическия пейзаж. Той също така подчерта синергията между инвестицията на Tether в Northern Data Group и нейните всеобхватни стратегически цели.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Мрачните настроения се завръщат на пазарите на петрол

През май цените на петрола отбелязаха значителен спад, като регистрираха най-значителното си седмично понижение от три месеца насам.

10.05.2024 11:00 2 мин. четене

Block на Джак Дорси може да e следващата компания, която да бъде включена в S&P 500

Block, оглавявана от Джак Дорси, се превърна в обект на дискусии в индустрията поради постоянно стабилните си финансови резултати.

10.05.2024 10:00 1 мин. четене

Удължаването на данъчната политика на Тръмп може да е голям проблем за САЩ

Според скорошна оценка на Бюджетната служба на Конгреса, удължаването на данъчните облекчения, въведени по време на мандата на бившия президент Доналд Тръмп, може да доведе до разходи от $4.6 трилиона за едно десетилетие, цифра, която предизвика критики от страна на демократите в Конгреса.

10.05.2024 9:00 2 мин. четене

Инфлацията в Турция наближава своя пик – централната банка готова да затяга мерките

Централната банка на Турция преразгледа своята прогноза за инфлацията в края на годинатa, сигнализирайки за готовност за прилагане на допълнителни мерки за затягане на паричната политика, тъй като инфлацията наближава връх от до 75%.

10.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.