НАЧАЛО Биткойн

Клиентите на Goldman Sachs гледат към Биткойн преди халвинга

26.03.2024 11:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Клиентите на Goldman Sachs гледат към Биткойн преди халвинга

Очакването за предстоящият халвинг на Биткойн предизвика значителна промяна в нагласите на инвеститорите, като дори институционални инвеститори като Goldman Sachs отбелязаха рязко нарастване на интереса на клиентите на хедж фондовете към крипто пазара.

Макс Минтън, ръководител на отдела за дигитални активи на Goldman Sachs в Азиатско-тихоокеанския регион, отбеляза, че одобрението на борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн е събудило интереса на клиентите, като много от тях активно инвестират или проучват крипто пазарите. Този засилен интерес обхваща широк кръг клиенти, включително конвенционални хедж фондове, мениджъри на активи, банкови клиенти и фирми, фокусирани върху дигитални активи.

Клиентите се ангажират с деривати върху криптовалути за целите на спекулативната търговия, повишаване на доходността и хеджиране, като продуктите, свързани с Биткойн, привличат най-голямо внимание. Интересът към продукти, свързани с Етериум, може да се увеличи и в очакване на потенциално одобрение на ETF-и в САЩ.

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн, планирано за края на април, допълнително засили интереса на инвеститорите. Това събитие ще намали наполовина възнаграждението за добив на Биткойн, което в исторически план води до значително увеличение на стойността на актива. Stock-to-flow моделът (S2F), който обикновено се прилага за стоки като златото, предполага, че стойността на Биткойн може да нарасне значително след халвинга.

Историческите данни показват значително нарастване на пазарната капитализация и цената след предишни случаи на халвинг, което засилва очакванията за потенциално нарастване на стойността. Педро Паландрани, изследовател в Global X, прогнозира, че стойността на Биткойн може да надхвърли $130,000 до 2028 г. въз основа на модела S2F модела.

Активното участие на Goldman Sachs на пазара на криптовалути, вариращо от търговия до блокчейн иновации, подчертава по-широкото институционално приемане на дигиталнитеактиви. С наближаването на халвинга активната позиция на институции като Goldman Sachs, съчетана с нарастващия интерес на клиентите, бележи важен момент за пазара на криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доналд Тръмп ще приема дарения в криптовалути за предизборната си кампания

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп направи революционно, разкриващо намеренията му да приема дарения за кампанията си под формата на криптовалута, с което отбеляза значителна пресечна точка между политиката и технологиите.

09.05.2024 15:30 1 мин. четене

Крипто платформата Wintermute ще предоставя ликвидност на хонконгските крипто ETF

За да засили пазарното си присъствие в Азия, Wintermute обяви намерението си да стане доставчик на ликвидност за наскоро стартиралите спот фондове за търговия с Биткойн и Етериум (ETF), регистрирани в Хонконг.

09.05.2024 14:30 2 мин. четене

Биткойн достигна своето дъно според Артър Хейс – кога да очакваме пробив над $70,000?

Наскоро Артър Хейс сподели прозренията си за текущото състояние на Биткойн и перспективите си за бъдещата траектория на цената му в блог публикация на уебсайта на BitMEX.

09.05.2024 11:30 2 мин. четене

Губят ли китовете интерес към Биткойн и криптовалутите?

Фирмата за анализ IntoTheBlock поражда загриженост относно поведението на инвеститорите в Биткойн (BTC) с дълбоки джобове, което предполага признаци на умора.

09.05.2024 9:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.