НАЧАЛО Биткойн

Известният крипто критик Питър Шиф започна да промотира Биткойн NFT

07.03.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Известният крипто критик Питър Шиф започна да промотира Биткойн NFT

Питър Шиф, известен защитник на инвестициите в злато, наскоро привлече вниманието на криптовалутната общност, като подкрепи уникална колекция от Биткойн NFT, наречена Golden Triumph ordinals.

Този неочакван ход предизвика спекулации в общността, като някои се питат дали Шиф, който в миналото е бил критичен към Биткойн, наистина е променил гледната си точка, или просто се възползва от нарастващия интерес към NFT в блокчейна на Биткойн.

Ordinals въвежда новаторски подход към използването на Биткойн мрежата, позволявайки вграждането на дигитално съдържание в отделните сатоши.

В поредица от съобщения Шиф разкри продажбата на шест ordinals “Golden Triump”, подчертавайки тяхната рядкост и потенциал за значително повишаване на стойността им. Бързите продажби и ескалиращите цени на тези ordinals подхраниха вълнението и спекулациите сред ентусиастите на криптовалутата.

Според Шиф голямото търсене на тези артикули е очевидно, като цените им варират от $4,500 до почти $10,000.

Реакцията на криптовалутната общност на одобрението на Шиф беше разнообразна и включваше скептицизъм, обвинения в непоследователност и недоверие. Някои наблюдатели изразиха съмнения относно мотивите на Шиф, питайки се дали той може тайно да е инвестирал в Биткойн въпреки предишните си критики.

Тази рекламна дейност предизвика различни реакции – от леки шеги до по-сериозни обвинения в неетично поведение, което предизвика призиви за прозрачност по отношение на истинската позиция на Шиф по отношение на Биткойн. В крайна сметка подкрепата на Шиф разпали дебат за надеждността на откровените критици на Биткойн, които участват в действия, привидно противоречащи на заявените от тях убеждения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Правителството на САЩ създава инфлацията според икономист

Тъй като САЩ се борят с инфлацията, известният американски икономист Питър Шиф обвинява правителството, по-специално Федералния резерв на САЩ, че са причина за нея, като оспори широко разпространеното мнение, че повишаването на заплатите е действителният източник на увеличението на цените.

20.05.2024 19:00 2 мин. четене

Предстои тежко лято за инвеститорите на фондовите пазари

Според експерти от Уолстрийт, интервюирани от Business Insider, инвеститорите се подготвят за предизвикателно лято, като прогнозите са за застой или корекция на пазара през следващите месеци.

20.05.2024 15:30 3 мин. четене

Светът се насочва към геополитическа рецесия – какво означава това

Финансовият срив от 2008 г. и икономическите сътресения, причинени от Ковид пандемията, напомниха на света за суровата реалност на традиционните икономически рецесии.

20.05.2024 14:00 2 мин. четене

Крипто стартъпите са привлекли $2.4 милиарда от началото на годината

Първото тримесечие на 2024 г. е определен като значим прецедент за стартиращите крипто компании, които са си осигурили впечатляващите $2.4 милиарда чрез 518 отделни сделки за финансиране.

20.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.