НАЧАЛО Биткойн

Топ икономист отправя предупреждение за купувачите на Биткойн ETF

05.03.2024 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ икономист отправя предупреждение за купувачите на Биткойн ETF

Известният икономист и защитник на златото Питър Шиф предупреди инвеститорите, които се интересуват от спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн, като предвижда потенциално мрачна траектория за тези, които залагат на подем на криптовалутата, предизвикан от ETF.

Шиф предполага, че неотдавнашният възход на Биткойн, чиято кулминация бе възстановяването на границата от $67,000 на фона на пламенните спекулации около Биткойн ETF, може да положи основите на значителен спад.

Той твърди, че тези ETF-и играят ключова роля в стимулирането на възхода на Биткойн, но също така могат да допринесат за неговия спад поради потенциални дисбаланси между търсенето и предлагането, когато инвеститорите решат да се освободят от тях.

На фона на Биткойн манията, Шиф подчерта забележителното рали на златото, подчертавайки, че непрекъснатото фокусиране върху скока на Биткойн отклонява вниманието от значителния пробив на златото над $2,100.

Той твърди, че манията по криптовалутите затъмнява трайната стойност на златото, традиционен актив, който е сигурно убежище, като пречи на инвеститорите на дребно да признаят неговите предимства. Шиф очаква, че след като вълнението около Биткойн отшуми и вниманието се върне към златото, инвеститорите на дребно ще се сблъскат със значително по-високи разходи за навлизане на пазара на злато.

Въпреки че песимистичната прогноза на Шиф служи като предупредително напомняне в разгара на увлечението по дигиталните валути, си струва да се отбележи, че много от предишните му прогнози за цената на BTC не са случвали, както той е предполагал.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Предупреждение за цената на Биткойн от топ крипто анализатор

На фона на бурния пазар експерт по криптовалути и търговец, известен като Rekt Capital, алармира за Биткойн (BTC), предупреждавайки инвеститорите за продължаваща корекция.

20.04.2024 7:00 1 мин. четене

Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

Халвингът на Биткойн – събитие, което се повтаря на всеки 210,000 блока или приблизително на всеки четири години – води до намаляване наполовина на възнагражденията за добив на миньорите.

20.04.2024 3:16 1 мин. четене

Биткойн е измама и безнадеждна валута според директора на JPMorgan

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan, продължава да бъде яростен критик на Биткойн (BTC), като го смята за измамен актив, а не за легитимна валута.

19.04.2024 20:00 1 мин. четене

Ето защо цените на Биткойн и криптовалутите може да се сринат след халвинга

Цената на Биткойн отбеляза значителен спад от историческия си връх, като не успя да поддържа инерцията и проби под ключовите нива на подкрепа около $68,300 и $63,400 преди отново да се върне над $64,000 към 19 април.

19.04.2024 14:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.