НАЧАЛО Алткойни

Стабилните монети плашат Федералния резерв – ето защо

11.02.2024 16:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стабилните монети плашат Федералния резерв – ето защо

Крипто стабилните монети, въпреки че предлагат стабилност и ефективност, предизвикват сериозни опасения у регулаторните органи, особено у Федералния резерв.

Една от основните тревоги е тяхната взаимосвързаност с традиционните финанси, подчертана от случаи като срива на Silicon Valley Bank, която задържа милиарди долари под формата на стабилни монети в резерви. Такива събития подчертават уязвимостта на стабилните монети към смущения в банковата инфраструктура и потенциала им да засилват системните рискове на финансовите пазари.

Освен това бързото разпространение и интеграция на стабилните монети, чиято пазарна стойност надхвърля $136 милиарда, засилват регулаторния контрол. Фед е обезпокоен от системните последици от стабилните монети, особено в условията на пазарни сътресения или спадове.

Регулаторните предизвикателства изострят опасенията, тъй като липсата на съгласувана рамка оставя емитентите на стабилни монети да работят в сива регулаторна зона, различни нива на надзор и неадекватни мерки за защита на инвеститорите.

Непрозрачното естество на операциите със стабилни монети, пример за което е историята на Tether с регулаторен контрол, поражда опасения за целостта на пазара и доверието на инвеститорите. Фед, упълномощен да запази финансовата стабилност и целостта на пазара, е бдителен по отношение на операциите със стабилни монети, за да намали рисковете от злоупотреби и манипулации.

Заключение

Въпреки че стабилните монети предлагат иновативни решения за трансгранични плащания и уреждане на търговски сделки, тяхното нарастващо присъствие на финансовите пазари тревожи регулаторните органи.

Взаимосвързаността с традиционните финанси, регулаторните неясноти и проблемите с прозрачността налагат необходимостта от цялостна регулаторна рамка за намаляване на системните рискове и запазване на финансовата стабилност. С развитието на стабилните монети регулаторният надзор трябва да се адаптира, за да се справи с възникващите предизвикателства и да гарантира устойчивостта на финансовата система в условията на цифрови смущения.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Прогноза за цената на Floki Inu (FLOKI) през следващите 6 години

В света на меме монетите Floki Inu се превърна в значим играч, който се отличава със своята общностна собственост и създаване на функционалност за членовете си, известни като Floki Vikings.

18.05.2024 8:00 2 мин. четене

Kraken обмисля да спре поддръжката на USDT в Европа

Крипто борсата Kraken oбмисля премахването на поддръжката за Tether (USDT) в рамките на Европейския съюз поради предстоящи регулации съгласно Регламента за пазарите на криптоактиви (MiCA).

18.05.2024 4:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън отново разпали общността на Cardano

Неотдавнашното съобщение на Чарлз Хоскинсън, заявявайки, че „Genesis идва“ предизвика вълнение в криптовалутната общност, намеквайки за предстоящото пускане на протокола Ouroboros Genesis за Cardano.

18.05.2024 0:00 2 мин. четене

Solana задмина Етериум и Polygon по скорост на транзакциите

В неотдавнашен доклад на CoinGecko се подчерта доминацията на Solana като най-бързия основен блокчейн. Със средна скорост от 1,504 транзакции в секунда (TPS), Solana превъзхожда Етериум 46 пъти и е над пет пъти по-бърза от Polygon, водещото решение за мащабиране на Етериум.

17.05.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.