Home

Silicon Valley Bank са губили по $1 милион на секунда

17.05.2023 15:06 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Silicon Valley Bank са губили по $1 милион на секунда

Silicon Valley Bank е изправена пред опустошителен срив, като по време на неотдавнашно изслушване в банковата комисия на Сената на САЩ бяха направени шокиращи разкрития.

Грег Бекер, бивш главен изпълнителен директор на SVB Financial Group, представи информация за срива на банката. Според Бекер за катастрофата е допринесла комбинация от фактори, включително бързото повишаване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв и негативните настроения в социалните медии.

Бекер подчерта, че уверенията на Федералния резерв за ниски лихвени проценти и временна инфлация са накарали банките да инвестират значителна сума, приблизително $2.3 трилиона, в нискодоходни ценни книжа в периода 2020-2021 г.

Фалитът на Silvergate Capital Corp. наля допълнително масло в огъня. Медийните сравнения между SVB и Silvergate създадоха слухове и погрешни схващания, които бързо се разпространиха онлайн, което доведе до безпрецедентно масово изтегляне на банкови активи.

Само за 10 часа на 9 март от SVB бяха изтеглени зашеметяващите $42 милиарда в депозити, което се равнява на $1 милион, изчезващи всяка секунда.

Силната концентрация на Silicon Valley Bank в технологичния сектор и портфейлът ѝ от дългосрочни облигации, които се обезцениха с повишаването на лихвените проценти, я направиха уязвима за масово изтегляне на депозити.

Това предизвика последващи масови изтегляния на банкови активи, довели до изземването на Signature Bank и до окончателния срив на First Republic Bank.

Бекер призна загрижеността на одиторите и регулаторите, а ръководството на SVB активно се занимава с нея.

Усилията включваха разширяване на екипа за управление на финансите на банката, за да се подобри управлението на риска, както и консултации със Съвета за федерален резерв за наемане на главен директор по риска с опит в управлението на големи финансови институции.

Размишлявайки върху катастрофалните събития, Бекер изрази дълбока скръб за въздействието върху служителите, клиентите и акционерите на SVB.

Той вярва, че ръководният екип е взел решенията добросъвестно и в най-добрия интерес на SVB. Бекер изрази надеждата си да предостави информация, която да помогне на Комитета и на обществеността да разберат ситуацията.

Банковата комисия на Сената продължава да проучва ръководителите на фалиралите банки, като пред комисията свидетелстват и фигури като Скот Шей, съосновател и бивш председател на Signature Bank.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Камала Харис е готова за президентската надпревара: Какъв е планът ѝ?

Камала Харис може да се кандидатира за президент на Демократическата партия и да замени Джо Байдън. Тази промяна повдига въпроси относно нейните икономически политики и тяхното въздействие върху САЩ.

23.07.2024 21:00 2мин. четене

Доналд Тръмп отрече слуховете, че министър на финансите ще бъде директора на JPMorgan или BlackRock

Неотдавна в социалните мрежи се появиха слухове, че Доналд Тръмп иска да назначи Джейми Даймън от JPMorgan или Лари Финк от BlackRock за министър на финансите.

23.07.2024 19:45 1мин. четене

Глобиха най-големият копач на Биткойн (BTC) със $139 милиона

Marathon Digital Holdings, най-големият копач на Биткойн (BTC), листнат на NASDAQ, беше глобен със $139 милиона за нарушаване на споразумение.

23.07.2024 19:30 1мин. четене

Алткойн сезонът идва според експерт от екипа на Shiba Inu

Експертът по маркетинг в социалните медии на екипа на Shiba Inu (SHIB), известен на общността като “Lucie”, наскоро публикува туит, в който отправи оптимистично послание към поддръжниците на Shiba Inu.

23.07.2024 19:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.