НАЧАЛО Алткойни

ООН нападна USDT – Tether твърди, че хората трябва да се образоват за блокчейн

17.01.2024 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ООН нападна USDT – Tether твърди, че хората трябва да се образоват за блокчейн

Емитентът на стабилни монети Tether и неговият попечител Cantor Fitzgerald се противопоставят на твърденията на ООН, че USDT на Tether е сред "най-популярните" инструменти за участие в незаконни финансови дейности.

В доклад, публикуван в понеделник от служители на ООН, се твърди, че “USDT на блокчейна TRON155 се е превърнал в предпочитана опция за регионални операции за кибер измами и пране на пари“.

В доклада се изтъкват още транзакции, надхвърлящи 17 милиарда USDT ($17 милиарда) между септември 2022 г. и септември 2023 г., свързани с дейности като подземни валутни борси, незаконни сделки със стоки, незаконни процеси на събиране и плащане и различни престъпни начинания, като се цитират данни на Bitrace.

В отговор Tether изрази разочарованието си в публикация в блога си, като заяви, че ООН е избрала да отличи USDT, без да признае нейната роля в подкрепа на развиващите се икономики в нововъзникващите пазари.

Въпреки че докладът на ООН не поставя под въпрос състоянието или съществуването на резервите на USDT, Tether се сблъсква с непрекъснати спекулации относно поддържането им.

В неотдавнашна тримесечна атестация Tether отчете над $3.2 милиарда свръхрезерви в края на третото тримесечие на 2023 г., подписана от одиторската дружество BDO Italian, ангажирана от Tether през август 2022 г.

В отговора си до ООН в понеделник Tether призова за по-широко разбиране на блокчейн технологията, подчертавайки нейния потенциал за засилване на усилията срещу финансовите престъпления.

Компанията отправи покана към служителите на ООН да участват в съвместен диалог, подобен на ангажиментите, които Tether твърди, че е имала с Министерството на правосъдието на САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Binance обяви, че добавя нови двойки за спот търговия

Binance обяви добавянето на нови двойки за търгуване и разширяването на услугите си за ботове за търговия с цел подобряване на възможностите за трейдинг и увеличаване на обхвата на опциите на Binance Spot.

23.05.2024 0:00 1 мин. четене

2 криптовалути, които може да си заслужават инвестицията

Крипто пазарът започна седмицата със силен бичи тренд, главно благодарение на неотдавнашното покачване на Етериум (ETH) до $3,800, което от своя страна предизвика значителни печалби при основните алткойни.

22.05.2024 20:00 2 мин. четене

Рекордна прогноза за Етериум след одобрението на спот ETF от финансов гигант

Голям мениджър на активи на стойност $725 милиарда прогнозира, че Етериум (ETH) може да скочи със 75%, за да достигне $6,600, ако неговият дългоочаквания спот аETF бъде одобрен.

22.05.2024 18:35 1 мин. четене

Grayscale премахна стейкинга от своето предложение за спот Етериум ETF

Grayscale Investments реши да оттегли предложението си за стейкинг от своя план за спот Етериум ETF. Тази актуализация бе подчертана в измененото предварително пълномощно за Grayscale ETH Trust, подадено във вторник.

22.05.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.