НАЧАЛО Други

80% от институционалните инвеститори нямат планове скоро да търгуват с криптовалути

12.02.2024 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
80% от институционалните инвеститори нямат планове скоро да търгуват с криптовалути

Въпреки неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн ETF за американския пазар, институционалните инвеститори изглежда се колебаят да се впуснат в крипто търговия, според скорошно проучване на JPMorgan.

Проучването, което събра информация от над 4,000 институционални инвеститори, разкри, че значителни 78% от респондентите в момента нямат намерение да изследват търговията с крипто или дигитална валута. Само скромните 12% изразиха интерес да направят това през следващите пет години.

Тези данни отбелязват забележимо отклонение от предишните очаквания по отношение на крипто пазара. За разлика от предишни проучвания, където оптимизмът беше по-разпространен, 72% от респондентите през 2023 г. не са показали незаинтересованост към крипто търговията.

Докато блокчейн технологията някога беше обещаваща като трансформираща сила, настроенията изглежда се променят. Мнозинството от 61% сега вярват, че изкуственият интелект и машинното обучение ще окажат най-значително влияние върху бъдещето на търговията през следващите три години – значително увеличение от 8% спрямо предходната година. За разлика от това, възприеманото значение на блокчейн и DLT е намаляло от 12% на 7% през 2024 г.

В момента 9% от респондентите търгуват активно с крипто или дигитални валути, което е леко увеличение спрямо 8% през 2023 г.

Що се отнася до това какво движи пазарите през 2024 г., 27% от инвеститорите определят инфлацията като основен фактор, следвана от 20%, които посочиха изборите в САЩ. Трябва да се отбележи, че опасенията относно риска от рецесия са спаднали от 30% през 2023 г. на 18%.

Очакванията за нестабилност на пазара остават високи за 2024 г., като 28% от анкетираните го очакват като основно предизвикателство при дневната търговия. Други опасения включват наличието на ликвидност и ефективността на работния процес, като възприеманото значение на наличността на ликвидност нараства от 22% на 24% през 2024 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовият пазар ще продължи бичия си пазар ако съдим по историята

Според неотдавнашен анализ на Ned Davis Research (NDR) настоящата възходяща тенденция в цените на акциите продължава само 344 дни.

29.02.2024 20:00 1 мин. четене

БРИКС: Отношенията между Русия и Бразилия ще разширят значително влиянието на съюза

По време на 12-ата сесия на Междуправителствената руско-бразилска комисия за търговско-икономическо, научно и техническо сътрудничество се случиха важни събития, които отбелязаха значителен напредък в руско-бразилските отношения.

29.02.2024 19:00 2 мин. четене

Как войната в между Израел и Хамас се отразява на икономиката на Египет

Конфликтът между Израел и Газа има дълбоки икономически последици за Египет, като засилва и без това несигурното състояние на икономиката му.

29.02.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн ETF е само началото според създателя на Chainlink (LINK)

Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF), е ключов момент за индустрията, който може да доведе до значителен приток на капитали от световния финансов сектор.

29.02.2024 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.