НАЧАЛО Алткойни

$6.2 милиарда в BUSD изтеглени от борсите

януари 3, 2023 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
$6.2 милиарда в BUSD изтеглени от борсите

През последните 30 дни BinanceUSD (BUSD) на стойност $6.2 милиарда е изтеглен от борсите, според данни на Glassnode.

Графиката по-долу представя промяната на нетната позиция на BUSD на борсите. Зелените пикове показват приток на BUSD, а червените – отлив. Според графиката отливът на BUSD е започнал в края на ноември 2022 г. и е нараснал значително през декември 2022 г.

През този период предлагането на BUSD спадна под $20 милиарда за първи път от септември 2022 г. насам.

Пазарната капитализация на подкрепената от Binance стабилна монета спадна с над 15% след рязкото увеличаване на тегленията на борсата. Криптоинвеститорите масово преобразуваха своите наличности от BUSD в други стабилни монети като USD Coin (USDC) и Tether (USDT), тъй като се появиха FUD (страх, несигурност, съмнения) относно финансовото здраве на Binance.

В средата на декември Binance регистрира безпрецедентни изходящи потоци от резервите си – в пика на FUD-а борсата обработи тегления на стойност $6.6 милиарда за период от седем дни.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн дава силен бичи сигнал


По-нататъшен анализ показа, че от 15 декември насам са изтеглени $2 милиарда в BUSD. Според данни на Glassnode предлагането на стабилни монети се е свило до $16.42 милиарда от $18.64 милиарда към момента на публикуване.

 

Междувременно горната графика показва, че балансът на BUSD на борсите е спаднал под $16 милиарда. Според графиката в момента $13.2 милиарда се намират на борсите, като по-голямата част от тях са на Binance.

Данните на Nansen показват, че над $11 милиарда BUSD се намират на Binance – това е приблизително 24% от резерва на борсата от $53.85 милиарда. Други $26.83 милиона в момента се намират на Crypto.com.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Има ли Етериум по-голяма перспектива за растеж от Биткойн?

Според проучване около 60% от инвеститорите смятат, че перспективите за растеж на Етериум (ETH) са по-убедителни в сравнение с Биткойн (BTC).

януари 31, 2023 9:03 2 мин. четене

Най-добрата криптовалута за начинаещи през 2023

Ако се чудите коя е най-добрата криптовалута за закупуване през 2023 година, много от вас ще останат шокирани, защото не е е Биткойн, а…

януари 30, 2023 19:35 5 мин. четене

Може да предстои голямо движение за Polygon и още един алткойн, твърди трейдър

Популярен пазарен коментатор сподели вижданията си за предстоящото ценово действие на два алткойна с големи пазарни капитализации.

януари 30, 2023 19:00 1 мин. четене

Cardano: Активното търсене на актива може да тласне цената нагоре

Докато оптимизмът в сектора на криптовалутите започва да затихва, Cardano (ADA) регистрира голямо търсене от страна на крипто трейдърите и инвеститори, което създава предпоставки за повишение на цената, ако тази тенденция се запази.

януари 30, 2023 18:15 2 мин. четене