НАЧАЛО Биткойн

5,800% скок за цената на Биткойн – възможно ли е?

09.12.2022 8:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
5,800% скок за цената на Биткойн – възможно ли е?

Популярният количествен анализатор PlanB повтори прогнозата си за значително рали на цената на Биткойн (BTC).

В ново интервю с криптоанализатора Скот Мелкер, PlanB каза, че Биткойн може да се покачи с повече от 5,800% въз основа на stock-to-flow модела, с който е добре известен.

Stock-to-flow прогнозира промените в стойността на даден актив, като сравнява текущата му цена със скоростта, с която се увеличава предлагането му. Предлагането на Биткойн ще се свие със следващото халвинг събитие, насрочено за 2024 г.

Ако приемем, че старият модел, този за 2019 г., е верен, моделът за $55,000, то следващото халвинг събитие може да доведе до цени някъде – и аз давам много широк диапазон, на някои хора това не им харесва – но някъде между $100,000 и $1 милион.

PlanB сподели, че е сигурен в прогнозата си, освен ако не се докаже, че моделът му е невалиден или “Биткойн умре”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини


Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена $16,841. Скок на цената до $100,000 би увеличило текущата стойност на топ дигиталния актив с 494%. За да достигне $1 милион, Биткойн ще трябва да увеличи стойността си с 5,837%.

Нямам никакво съмнение, че ще стигнем до този диапазон от $100,000 до $1 милион, и независимо как ще го погледнете, сегашната цена [си заслужава инвестицията], ако вярвате в това. Така че да, аз съм много оптимистично настроен.

В краткосрочен план PlanB по-рано заяви, че дъното на Биткойн може да се формира някъде през следващите три месеца. Той твърди, че Биткойн обикновено достига дъно на мечи пазар около 18 месеца след достигането на рекордно висока цена.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Да държиш Биткойн е като да закопаеш златото си в земята – Нуриел Рубини

Известният икономист Нуриел Рубини отново изрази силни критики към Биткойн (BTC), хвърляйки съмнение върху неговата децентрализация, сигурност и мащабируемост.

05.05.2024 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да започне да се насочва към нови върхове – Питър Бранд

Известният търговец Питър Бранд разпали значителен дискурс в общността на криптовалутите с най-новата си прогноза, показваща, че Биткойн (BTC) може потенциално да преразгледа предишните си върхове, ако се придържа към традиционния бичи модел.

05.05.2024 9:30 2 мин. четене

Джак Дорси ще дари $21 милиона за развитието на Биткойн

Джак Дорси, съоснователят на Twitter, показа силна подкрепа за Биткойн и децентрализирани социални медии, като дари $21 милиона на OpenSats, организация с нестопанска цел. Този ход подчертава убеждението му, че Биткойн е родната валута на интернет.

05.05.2024 8:30 2 мин. четене

Топ 3 причини защо може да се очаква възстановяване на цената на Биткойн

Биткойн (BTC) отново привлече вниманието на инвеститорите, тъй като се появяват признаци за потенциално възстановяване на цената след спада от $68,000 до около $56,000, причинявайки известно сътресение в доверието на инвеститорите въпреки оставащите бичи настроения сред няколко анализатори.

05.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.