НАЧАЛО Биткойн

2023 г. ще видим възход при криптовалутите – пазарен стратег от Bloomberg

декември 9, 2022 9:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2023 г. ще видим възход при криптовалутите – пазарен стратег от Bloomberg

Стратегът на Bloomberg Майк Макглоун смята, че през следващата година криптовалутите отново ще надминат традиционните активи.

В нов доклад той отбеляза, че стойността на криптопазара е намаляла с $1.3 трилиона през 2022 г., считано от началото на декември. Това е „приблизително еквивалентно“ на комбинираното намаление на пазарната капитализация на Amazon и Google.

Стратегът твърди, че това означава, че крипто все още е в ранните си етапи на развитие.

Най-агресивното затягане на Фед от 40 години насам е добра причина за макроикономическия отлив, но 2023 г. може да е свързана с това кои активи излизат напред, тъй като централните банки вероятно ще променят подхода си.

Според МакГлоун, ако централните банки не се насочат към облекчаване, ще се насочим към по-дълбока рецесия. Това, подчерта стратегът, ще има значителни последици за всички рискови активи. 

Нашият базов сценарий е за продължителен дефлационен период, като криптопазарът, измерен чрез Bloomberg Galaxy Crypto Index, ще бъде облагодетелстван [от такъв сценарий].

Коментирайки Биткойн, в доклада се посочват характеристиките на флагманската криптовалута като обнадеждаващ фактор, който ще подкрепи възходящата траектория на цената. Според стратега, който е автор на доклада, най-големият риск в 2023 г. е приемането, като следващата година вероятно ще видим волатилност. Споменава се, че низходящата цел за цената на Биткойн е около $10,000, докато $40,000 изглежда като вероятен връх за следващата година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн е безценен за щата Тексас – американски сенатор


МакГлоун каза, че доминантността на стабилните монети сред петте най-големи дигитални актива по обем всъщност демонстрира стойността на Етериум. Според него технологията на най-големия алткойн дава възможност за бърза и евтина търговия с дигитални долари.

Нашата предубеденост е, че в дългосрочен план има малко неща, които да спрат тази напредваща технология да направи нещо подобно на това, което направиха пазарите на фючърси и борсово търгуваните фондове. 

Незаменяемите токени (NFT) и децентрализираните борси са допълнителен напредък, станал възможен благодарение на Етериум.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Solana (SOL): Кит прехвърля стотици милиони след значително обявление

Между два неидентифицирани портфейла е извършен огромен трансфер на токени Solana (SOL), след като Solana си е осигурила сътрудничество със софтуерния гигант Brave.

февруари 9, 2023 9:09 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Този алткойн нарасна с над 140% за последните 30 дни – каква е причината?

ImmutableX (IMX) поскъпна с около 140% през последните тридесет дни. Дали е възможно подобренията на мрежата да са допринесли за това?

февруари 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Защо цената на The Graph (GRT) е в такъв възход?

The Graph (GRT) се представя изключително добре днес след освобождаване на заключени токени и тяхното прехвърляне. Според анализатори на веригата екипът също така е изпращал големи количества токени към Coinbase.

февруари 8, 2023 18:00 2 мин. четене