НАЧАЛО Други

5 топ спортисти, притежаващи NFT

декември 23, 2022 17:22 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
5 топ спортисти, притежаващи NFT

Спортните атлети са инвестирали в различни акции, облигации и компании, но сега се насочват към криптовалутите и незаменяемите токени (NFT).

Хайпът около NFT сектора започна да набира скорост през 2021 г. и продължава да се разраства и през тази година. По-долу е представен списък на известни спортни знаменитости, които имат допир със сектора на незаменяемите токени.

Лионел Меси

През август 2021 г. Лионел Меси, дебютира с NFT линията си с три дигитални произведения на изкуството от колекцията на BossLogic – „Man from the Future„, „Worth the Weight“ и „The King Piece„. Тези незаменяеми токени изобразяват значими събития в кариерата на футболиста.

Продажбите им стигнаха до $3.4 милиона в първия ден от пускането на пазара. 

Шакил О’Нийл

Четирикратният шампион на NBA Шакил О’Нийл е горд собственик на NFT от спин-оф колекцията Mutant Ape Yacht Club. Най-хубавото е, че той го закупи през септември за Етериум (ETH) на стойност едва $14,000. Името на портфейла на баскедболната легенда в OpenSea е „manofdominance„. 

Шак стартира свои собствени NFT, използвайки платформата Ethernity Chain и известно време използваше NFT Creature World като своя профилна снимка в Twitter.

Стеф Къри

Стеф Къри, част от баскетболния отбор Golden State Warriors, лично пусна колекция от 2,974 незаменяеми токена, всеки на стойност $333. В колекцията са включени дигитални репродукции на линията обувки на Къри – Genesis Curry Flows, които показват чифтовете, които той е носил за невероятните си подвизи на игрището. 

Колекцията вече е разпродадена, а виртуалните маратонки дават възможност на своите притежатели да ги използват и демонстрират в различни метавселени и виртуални игри.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн дава сигнал, че може да предстои възход – ето кога


Неймар младши

Бразилският футболист Неймар е смятан за един от най-добрите в света. На 20 януари той направи фурор, като се присъедини към Bored Ape Yacht Club общността. Футболистът закупи две NFT за общо над $1 милион в ETH.

Дез Брайънт

През юли 2021 г. бившият играч на Dallas Cowboys от NFL Дез Брайънт се сдоби с Bored Ape Yacht Club #2902. Не след дълго обаче стойността на токена се покачи с още 2,000%, поради което се смята за една от най-добрите NFT инвестиции.

Брайънт стартира Personal Corner, NFT платформа за спортисти, която създава динамични незаменяеми токени. В хода на NFL сезона те променят атрибутите си въз основа на тъчдауните, цялостното представяне и други фактори свързани с играча, които представляват. В платформата е интегрирана технология от Chainlink.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене