НАЧАЛО Други

4 графики, които показват възстановяването на крипто пазарите след срива на FTX

21.01.2024 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
4 графики, които показват възстановяването на крипто пазарите след срива на FTX

Когато FTX се сблъска с криза през ноември 2022 г., отбелязвайки най-ниската точка за крипто индустрията, Биткойн (BTC) се оказа в продължителен срив, търгувайки се със 75% под пика си.

Сектора беше изпълнен с несигурност а регулаторните органи се подготвяха да засилят надзора върху дигиталните активи, за да предотвратят повторение на срива, преживян от бизнес империята на Сам Банкман-Фрийд.

Няколко месеца по-късно обаче, криптовалутите осъществиха впечатляващо завръщане. Това възраждане достигна своя връх миналата седмица с одобрението на Комисията за ценни книжа и борси на 11 спот Биткойн ETF-а, с което приключиха месеците на спекулации.

Очакването, довело до решението на SEC, по-силният от очакваното икономически растеж в САЩ и оптимизмът на инвеститорите по отношение на потенциалното намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв изстреляха водещата криптовалута отново до над $47,000, което е забележително увеличение с над 160% спрямо нивото ѝ от 11 ноември 2022 г., деня, в който FTX обяви фалит.

Ентусиазираните привърженици на криптовалутите предвиждат продължителен бичи поход, като отчитат одобрението на SEC спрямо ETF-ите като значителен катализатор.

Биткойн обаче не е единствената криптовалута, която става свидетел на отскок след инцидента с FTX. Родният токен на Етериум, ETH, нарасна с над 90% до близо $2,500, което съвпадна с усилията на BlackRock да пусне отделен спот ETF, отразяващ цената му. Освен това алткойни като Solana (SOL) и Avalanche (AVAX) отбелязаха трицифрени печалби.

Това повсеместно съживяване доведе до удвояване на общата оценка на сектора на дигиталните валути от ноември 2022 г. насам, като общата пазарна капитализация на индустрията нарасна от $740 милиарда до $1.64 трилиона към момента на писане на статията според CoinMarketCap, като само индивидуалната пазарна капитализация на Биткойн се е увеличила от $400 милиарда на $818 милиарда.

Не е изненадващо, че впечатляващото възстановяване, съчетано с решението на Комисията по ценните книжа и борсите да предостави достъп до криптовалутите на институционални инвеститори, отново разпали онлайн интереса към Биткойн и други токени.

Данните от The Block и Google Trends сочат приблизително 50% увеличение на търсенията за Биткойн този месец, което бележи завръщане на популярността, след като интересът намаля след провала на FTX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как войната в между Израел и Хамас се отразява на икономиката на Египет

Конфликтът между Израел и Газа има дълбоки икономически последици за Египет, като засилва и без това несигурното състояние на икономиката му.

29.02.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн ETF е само началото според създателя на Chainlink (LINK)

Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF), е ключов момент за индустрията, който може да доведе до значителен приток на капитали от световния финансов сектор.

29.02.2024 14:30 2 мин. четене

БРИКС: 25 държави чакат да бъдат приети в съюза

През 2024 г. алиансът БРИКС разшири членството си от 5 държави до 9. Съюзът предвижда значителна промяна в световния финансов пейзаж, като цели да установи нов световен ред, в който развиващите се държави да играят централна роля.

29.02.2024 12:00 1 мин. четене

Новите санкции може да навредят на търговията с петрол между Русия и Индия

Според източници на Reuters неотдавнашните санкции на Вашингтон срещу Москва предизвикват безпокойство в индийския енергиен сектор по отношение на търговията с Русия.

29.02.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.