НАЧАЛО Други

3 важни DeFi събития, които предстоят през 2024 година

21.01.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 важни DeFi събития, които предстоят през 2024 година

Децентрализираното финансиране (DeFi) е на прага на трансформационна фаза, характеризираща се с новаторски постижения, които ще предефинират цялата екосистема.

През идните месеци се очакват ключови промени в DeFi, които обещават да повишат потребителското изживяване, да засилят сигурността и да подобрят цялостната функционалност, проправяйки пътя към по-устойчив и взаимосвързан сектор на DeFi.

Три забележителни развития на DeFi хоризонта:

Мобилно начинание на Trader Joe’s

Trader Joe, известна децентрализирана борса (DEX), работеща на Avalanche, намекна за предстоящото пускане на мобилен телефон, наречен JONE. Първоначално възприемано като хумористично съобщение от общността, това развитие сигнализира за стратегическия ход на Trader Joe към по-тясна интеграция с мобилните технологии, целящ да разшири достъпността на DeFi до по-широка аудитория.

Известен с предложенията си като размяна на токени, yield farming, стейкинг и NFT пазар, Trader Joe е свидетел на значителен растеж от създаването си през 2021 г. Потенциалното навлизане в сферата на мобилните технологии представлява новаторски подход, който съчетава традиционните технологии с най-съвременните характеристики на децентрализираните финанси.

MEV Продукт за възстановяване на загуби на UMA

UMA се подготвя да представи новаторски продукт, Oval, предназначен за възстановяване на стойността, загубена от извличането на стойност от миньори (MEV) в протоколите за кредитиране. UMA, известна със създаването на самоизпълняващи се финансови договори в Етериум, се занимава с MEV концепцията, при която миньорите пренареждат, вмъкват или цензурират транзакции в рамките на блокчейна, за да извлекат стойност.

Oval има за цел да намали загубите от ликвидациите, свързани с MEV, служейки като защитна мярка за заемодателите в рамките на DeFi пространството. След това съобщение UMA претърпя значителна пазарна реакция, като цената ѝ се повиши с 95%.

Conflux Network

Conflux Network пусна стратегическо EVM решение, съвместимо с втори слой на Биткойн, като интегрира BTC като функционална валута за изчисляване на таксите за газ. Тази уникална интеграция установява синергия между стабилността на Биткойн и възможностите на смарт договори на Етериум.

Чрез включването на Биткойн в Proof-of-Stake (PoS) протокол с функции за стейкинг на Conflux, тази разработка повишава полезността на Биткойн и насърчава по-голямата оперативна съвместимост между блокчейните. Подобна иновация има потенциала да отключи нови случаи на използване на Биткойн в рамките на екосистемата DeFi.

В изявление от Conflux подчертаха, че тази конвергенция създава предпоставки за по-голямо приемане, иновации и разширява границите на постижимото в сферата на блокчейн технологиите. Тези развития подчертават непрекъснатите иновации и адаптивност, които присъстват в DeFi сектора, вариращи от интеграция на мобилни технологии до защита на протоколите за кредитиране срещу MEV и повишаване на полезността на Биткойн в смарт договорите.

Тези постижения означават зряла индустрия, готова за разширяване, с разширен обхват и дълбоко въздействие на хоризонта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как войната в между Израел и Хамас се отразява на икономиката на Египет

Конфликтът между Израел и Газа има дълбоки икономически последици за Египет, като засилва и без това несигурното състояние на икономиката му.

29.02.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн ETF е само началото според създателя на Chainlink (LINK)

Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF), е ключов момент за индустрията, който може да доведе до значителен приток на капитали от световния финансов сектор.

29.02.2024 14:30 2 мин. четене

БРИКС: 25 държави чакат да бъдат приети в съюза

През 2024 г. алиансът БРИКС разшири членството си от 5 държави до 9. Съюзът предвижда значителна промяна в световния финансов пейзаж, като цели да установи нов световен ред, в който развиващите се държави да играят централна роля.

29.02.2024 12:00 1 мин. четене

Новите санкции може да навредят на търговията с петрол между Русия и Индия

Според източници на Reuters неотдавнашните санкции на Вашингтон срещу Москва предизвикват безпокойство в индийския енергиен сектор по отношение на търговията с Русия.

29.02.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.