НАЧАЛО Биткойн

Биткойн ще достигне нова историческа стойност в рамките на месеци според анализатор

21.01.2024 10:47 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн ще достигне нова историческа стойност в рамките на месеци според анализатор

Кевин Свенсън, анализатор и търговец на криптовалути, коментира потенциалната траектория на Биткойн (BTC) през следващите седмици и месеци.

Според Свенсън, S&P 500 – индекс, който следи представянето на акциите на най-големите 500 листвани компании в САЩ, в исторически план действа като водещ индикатор за пътуването на Биткойн към нов исторически връх.

Той отбелязва, че S&P 500 обикновено пробива своя исторически връх точно преди Биткойн да постигне подобен крайъгълен камък.

Свенсън подчерта настоящата ситуация, при която Биткойн все още е с 40% под историческия си връх, докато S&P 500 се приближава към собствения си връх. Правейки паралели с исторически събития, той заяви, че по време на второто халвинг събитие през 2016 г. S&P 500 надхвърли своя исторически връх, а приблизително седем месеца по-късно Биткойн последва този пример.

Подобен модел се наблюдава и по време на третото халвинг събитие през 2020 г., като S&P 500 преодолява своя исторически връх около четири месеца преди същото да направи и Биткойн.

В светлината на това, че S&P 500 се колебае малко под историческия си връх от 4,796 пункта, достигнат на 3 януари 2022 г., Свенсън спекулира за вероятния курс на действие на Биткойн.

Той предположи, че Биткойн вероятно е на по-малко от половин година, приблизително четири месеца, от достигането на собствения си исторически връх.

В заключение на анализа си Свенсън твърди, че ако S&P 500 пробие своя исторически връх, това може да послужи като надежден индикатор, че Биткойн е само на месеци от подобен пробив. Според него историческите модели показват, че това може да отбележи началото на нов бичи пазар за BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ще задмине Visa според Сатоши Накамото

Наскоро разкритите кореспонденции хвърлят безценна светлина върху генезиса на биткойн и визионерските прозрения на неговия енигматичен създател Сатоши Накамото.

26.02.2024 6:00 2 мин. четене

Solana може да скочи с 340% – ето кога

Известен крипто анализатор предположи, че Solana (SOL), смятана за конкурент на Ethereum (ETH), е готова за значителен скок в стойността.

25.02.2024 20:00 2 мин. четене

Ще успее ли Биткойн халвингът да създаде нови милионери?

След като първоначалното вълнение около стартирането на нови борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) започва да отслабва, вниманието се насочва към предстоящото през април халвинг събитие на BTC.

25.02.2024 18:00 2 мин. четене

Защо цената на Биткойн продължава да се върти около $52,000?

Като значима проява на бичи настроения, през изминалата седмица от централизираните борси бяха изтеглени Биткойн (BTC) токени на стойност около $540 милиона.

25.02.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.