НАЧАЛО Биткойн

3 причини защо вероятно ще видим одобрен Биткойн ETF

20.12.2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 причини защо вероятно ще видим одобрен Биткойн ETF

Потенциалното одобрение на спот Биткойн ETF (борсово търгуван фонд) от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) е тема на интензивни спекулации сред пазара на криптовалути.

Последните събития показват, че финансовата система може би е на прага на този важен етап. Ето три индикатора, сочещи към евентуална зелена светлина от страна на SEC за спот Биткойн ETF:

Задълбочените дискусии показват ангажираността на SEC

Съобщава се, че диалогът между SEC и емитентите на Биткойн ETF-и за е преминал отвъд повърхностните разговори. Финансовият надзорен орган и институциите се задълбочават в ключовите технически аспекти на подобни предложения.

Например, на 20 ноември група от отдела за търговия и пазари, включваща Дейвид Шилман, Том Макгоуън и Рандал Рой, се срещна с няколко представители на BlackRock. Този напредък е сигнал за по-задълбочено участие на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) в разбирането и евентуалното съобразяване с нюансите на Биткойн ETF.

Анализаторът на Bloomberg Intelligence, Джеймс Сейфарт, също така съобщи, че четирима различни емитенти са провели дискусии със SEC относно своите предложения за спот ETF. BlackRock наскоро проведе третата си среща със SEC, докато Grayscale, Franklin и Fidelity проведоха свои собствени срещи.

Решението на федералния апелативен съд, с което се одобрява заявлението за ETF на Grayscale, изглежда е принудило SEC да преразгледа позицията си. Това би могло да ограничи способността на SEC да отхвърля нови заявления на базата на предишни основания, което впоследствие ще подскаже за по-отворен подход към финансовите продукти, базирани на криптовалути.

Ревизираното предложение на BlackRock е в съответствие с предпочитанията на SEC.

BlackRock наскоро актуализира своето заявление за спот Биткойн ETF, като по-специално разреши обратното изкупуване в брой. Тази стратегическа промяна изглежда е в съответствие с предпочитанията на SEC, което потенциално увеличава шансовете за одобрение.

Председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси признава въздействието на съдебните решения

Неотдавнашните коментари на председателя на SEC Гари Генслер разкриват, че агенцията действително обработва множество заявления за Биткойн ETF, които са между осем и дванадесет. Той подчерта влиянието на неотдавнашните съдебни решения върху процеса на вземане на решения от SEC:

В миналото бяхме отхвърлили редица от тези заявления, но съдилищата тук, в окръг Колумбия, натежаха по този въпрос. И така, въз основа на тези съдебни решения ние разглеждаме въпроса по нов начин.

Това признание показва потенциална промяна в подхода на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), която вероятно ще я направи по-благосклонна към одобряване на такива заявления. Признаването на правните прецеденти и продължаващото разглеждане на многобройните заявления предполагат, че SEC може да възприема по-премерен и потенциално благоприятен подход към Биткойн ETF.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Добра покупка ли е Биткойн на $50,000?

Наскоро Биткойн достигна забележителен етап, като за първи път от края на 2021 г. надхвърли границата от $50,000.

22.02.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението около одобрените спот ETF-и, донесе радост на голяма част от инвеститорите.

21.02.2024 17:00 1 мин. четене

Ето какво може да доведе до най-големият бичи пазар в историята на криптовалутите

Основателят на BitMEX Артър Хейс предположи, че два ключови фактора могат да предизвикат безпрецедентен скок на крипто пазара през този цикъл.

21.02.2024 15:00 1 мин. четене

Майкъл Сейлър разкри дали има намерения да продава Биткойн

В неотдавнашен разговор с Bloomberg Майкъл Сейлър, бившият главен изпълнителен директор на MicroStrategy, потвърди твърдата си отдаденост на Биткойн (BTC), като изрази намерението си да продължи да придобива криптовалутата за неопределено време.

21.02.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.