Home

3 причини за спада на цената на Биткойн

24.06.2024 21:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 причини за спада на цената на Биткойн

През последните 7 дни Биткойн загуби почти 7.5% от стойността си, спадайки до около $61,000 към момента на писане на статията. 

Този рязък спад съвпадна със забележителна промяна в пазарните нагласи. Индексът на страха и алчността при криптовалутите се понижи от 60 на 48.7 в рамките на почти 2 седмици, преминавайки от “алчност” към “неутралност“.

Според много анализатори няколко значими събития в пространството на криптовалутите изглежда са повлияли на това пазарно движение.

Намалена активност от страна на големите инвеститори

Един от основните фактори за неотдавнашния спад на цената на Биткойн е свързан с най-големите инвеститори на пазара – “китовете“.

Последните данни от Santiment показват значителен спад при транзакциите на стойност над $100,000, които са спаднали с 42% само за няколко дни.

Това е важно, защото намалената търговска активност на китовете често сигнализира за предпазливост. 

Това би могло да означава, че големите инвеститори изчакват да видят дали цените ще паднат още, преди да купят отново, или че избягват по-нататъшни продажби, за да предотвратят твърде бързото понижаване на цените.

Когато активността на китовете намалява, това често показва, че пазарът се намира на кръстопът. 

Ликвидации

Неотдавнашният спад на цената на Биткойн не се дължи единствено на външни фактори. Каскадните ликвидации на пазара на деривати, също изиграха важна роля за засилване на спада.

Когато цената на BTC започна да спада, това предизвика верижна реакция на пазара на деривати. Данните от Coinglass показват, че само за 24 часа са били ликвидирани крипто позиции на стойност $311.9 милиона.

От тях $277.4 милиона са били лонг позиции, което означава, че по-голямата част от тези ликвидации са засегнали трейдъри, залагащи на повишение на цената.

Макар че каскадните ликвидации не бяха основната причина за спада на цената на криптовалутата, те със сигурност изостриха ситуацията.

Mt. Gox започва да изплаща Биткойн на пострадалите при инцидента

Изпадналата в несъстоятелност Биткойн борса Mt. Gox създаде допълнителни сътресения на пазара. Повече от десетилетие след срива си компанията обяви, че ще започне да изплаща задълженията си към кредиторите, което може да окаже влияние върху пазара на Биткойн.

От борсата заявиха Mt. Gox, че изплащането на сумите в Биткойн и Биткойн Кеш (BCH) ще започне в началото на юли.

В трите портфейла на Mt. Gox се съхраняват 141,686 BTC на стойност приблизително $8.71 милиарда.

Опасенията са, че когато кредиторите получат отдавна изгубените си Биткойн токени, много от тях може да побързат да ги продадат. Този потенциален приток на Биткойн на пазара накара инвеститорите да се притесняват от потенциални продажби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кога Биткойн може да се върне към историческия си връх според анализатор

Известният търговец на криптовалути Майкъл ван де Поуп наскоро заяви, че криптовалутата Omni Network (OMNI) може да е готова за значителен възход.

20.07.2024 21:00 2мин. четене

Голяма американска банка инвестира значителни средства в този Биткойн ETF

Хънтър Хорсли, главен изпълнителен директор на Bitwise Invest, обяви, че голяма американска банка поема значителен ангажимент към спот BTC ETF на Bitwise, както и към други ETF-и с фокус върху криптовалутите.

20.07.2024 20:00 1мин. четене

Над $2 милиарда са постъпили в американските спот Биткойн ETF-и за последните 2 седмици

Американските спот борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн са привлекли над $2 милиарда през последните две седмици, което отразява подновения пазарен оптимизъм.

20.07.2024 18:00 1мин. четене

Доклад на ARK Invest изтъква устойчивостта на Биткойн на фона на пазарните предизвикателства

През 2020 г. германските власти ликвидираха 50,000 BTC, иззети от платформата за “пиратско” съдържание Movie2k, което доведе до спад на цените на Биткойн от над $70,000 до под $55,000.

20.07.2024 14:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.