НАЧАЛО Алткойни

3 криптовалути с огромен потенциал през 2024 година

29.02.2024 14:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 криптовалути с огромен потенциал през 2024 година

Криптовалутите в момента преживяват бича тенденция, начело с доминиращия Биткойн (BTC), чиято капитализация надхвърля $1.2 трилиона към момента на писане на статията.

При тази силна инерция по-малките проекти имат потенциала да станат свидетели на десетократно увеличение на пазарната капитализация до 2024 г.

Пазарната капитализация на дадена криптовалута по същество се определя чрез умножаване на последната ѝ търгувана цена по нейното предлагане в обращение.

Следователно всяко увеличение на цената или на циркулиращото предлагане поради инфлация може да доведе до рязко нарастване на капитализацията. Комбинацията от двата фактора може да доведе до значителен ръст на пазарната капитализация.

Ако обаче циркулиращото предлагане вземе превес, ръстът на цената може да не съответства на увеличението и по този начин да не възнагради адекватно инвеститорите. В светлината на това бяха идентифицирани три потенциални криптовалути, които може да се окажат готови за десетократен скок на пазарната капитализация през 2024 г.

Nano (XNO): Може ли да постигне 10х скок на цената през 2024 г.?

На първо място в списъка е Nano (XNO), криптовалута с пазарна капитализация от $197 милиона и текуща цена на търговия от $1.28. Забележително е, че XNO може да се похвали с напълно циркулиращо предлагане и нулева инфлация, което означава, че всяко увеличение на пазарната капитализация ще съответства пряко на ръст на цената.

За да може XNO да постигне десетократно увеличение на пазарната си капитализация през 2024 г., ще е необходим значителен скок в търсенето. Въпреки че това е възможно, то остава несигурно. Nano се отличава със своите транзакции с нулева такса и почти мигновени потвърждения при нормални обстоятелства, което го прави привлекателен вариант за плащания. Мрежата обаче се сблъска с предизвикателства, като например спам атаки, които водят до забавяне на транзакциите. Въпреки това ентусиастите остават оптимистично настроени относно способността на проекта да преодолее тези пречки, като потенциално проправи пътя за значителен ръст на пазарната капитализация.

Radix (XRD): Потенциал за 10х ръст на пазарната капитализация

След това имаме Radix (XRD), обещаващ блокчейн от първи слой с пазарна капитализация от $460.6 милиона и текуща цена на търговия от $0.044. XRD изпитва годишна инфлация на предлагането от около 2.5%, което може да повлияе на ценовото действие, като същевременно повиши капитализацията ѝ.

Radix се отличава с иновативния си технологичен DeFi стак, предлагащ надеждни функции за сигурност и улесняващ лесното включване на разработчиците. Десетократното увеличение на пазарната капитализация би позиционирало XRD на около 24 място по пазарна капитализация.

По-нататъшното развитие, свързано с внедряването на Cassandra, би могло да послужи като катализатор за такъв растеж, като се имат предвид впечатляващите резултати за мащабируемост, наблюдавани при затворените тестове.

Monero (XMR): Потенциал за 10х скок на пазарната капитализация

Monero (XMR) също може да отбележи десетократно увеличение на пазарната капитализация, което се дължи на нейната функционалност като частни и непроследими пари. Към момента на писане на статията монетата се търгува на цена от $140 с пазарна капитализация от $2.58 милиарда, XMR претърпя значителна разпродажба след изключването от списъка на Binance. Въпреки това децентрализираната общност продължава да разработва решения за екосистемата на Monero, като например проекта за децентрализиран обмен SeraiDEX.

Въпреки предизвикателствата, устойчивостта на Monero при неблагоприятни условия може да повиши доверието сред потребителите и инвеститорите, което да доведе до повишено търсене и ръст на пазарната капитализация през 2024 г. и след това.

Важно е да се отбележи, че пазарът на криптовалути по своята същност е несигурен и се влияе от различни макроикономически и микроикономически фактори. Макар че десетократното увеличение на пазарната капитализация е правдоподобно, то в никакъв случай не е гарантирано. Когато обмислят инвестиции в криптовалути, инвеститорите трябва да проявяват предпазливост, да провеждат задълбочени проучвания и да формулират ясна инвестиционна стратегия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Cardano (ADA) започва да се възстановява

Cardano, водещ играч на пазара на криптовалути, отбеляза забележително възраждане вчера, регистрирайки значителен ръст от над $1.7 милиарда в пазарната си капитализация.

16.04.2024 8:00 1 мин. четене

Повечето инвеститори в меме криптовалути са на печалба, въпреки скорошната корекция

Въпреки неотдавнашната корекция на крипто пазара значителна част от инвеститорите, притежаващи меме токени като Dogecoin, Shiba Inu и Pepe, остават на печалба, съобщава аналитичната компания IntoTheBlock.

16.04.2024 6:00 1 мин. четене

Какво трябва да знаете за Solana, преди да решите да купите

Очевидно е, че пазарът на криптовалути възвърна популярността си сред инвеститорите. След спада през 2022 г. цените на криптовалутите нараснаха значително през последните 15 месеца.

15.04.2024 21:00 2 мин. четене

Добра идея ли е да се инвестира в Dogecoin при настоящите цени?

Dogecoin, възникнал като забавен експеримент през 2013 г., се превърна в разпознаваема криптовалута, известна със своята волатилност.

15.04.2024 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.