НАЧАЛО Алткойни

3 криптовалути, които могат да засенчат Биткойн през 2024 година

20.12.2023 7:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 криптовалути, които могат да засенчат Биткойн през 2024 година

Несъмнено Биткойн се превърна в една от най-добре представящата се криптовалута през 2023 г., като отбеляза зашеметяващ ръст от над 150% през годината.

Този скок значително съживи крипто пазара, като понастоящем Биткойн се оценява на около $42,400, предизвиквайки спекулации сред някои инвеститори за потенциален скок отвъд границата от $100,000 през следващата година.

Въпреки това, на фона на страстта около Биткойн, потенциалът на други криптовалути да надминат представянето на Биткойн през следващата година може да бъде пренебрегнат. Трима кандидати, готови за растеж, включват Solana, Avalanche и Chainlink. Нека разгледаме защо тези криптовалути може да заслужат внимание във вашите инвестиционни размисли.

Solana (SOL) и Avalanche (AVAX)

Solana и Avalanche се явяват преки съперници на Етериум, втората по големина криптовалута. В сферата на криптовалутите и трите представляват блокчейни от първи слой, които формират фундаменталния слой за различни блокчейн приложения, включително NFT, блокчейн игри и Web3 приложения.

Сравняването на пазарните капитали на Solana и Avalanche с Етериум разкрива значителна разлика, като Етериум е 8 пъти по-голям от Solana и 18 пъти по-значим от Avalanche.

Това усещане се споделя от множество инвеститори, за което свидетелстват забележителният ръст от 270% на Avalanche и впечатляващото увеличение от 630% на Solana през тази година. Тези стремителни резултати започват да привличат вниманието на известни институционални инвеститори. Например Кати Ууд от Ark Invest подчерта по CNBC, че Solana предлага по-голяма скорост и рентабилност в сравнение с Етериум, намеквайки за потенциала на Solana да надмине Етериум в бъдеще.

Основният въпрос се върти около това дали утвърдената позиция на Етериум като първи участник в множество блокчейн иновации е непреодолима. През последните пет години Етериум е в челните редици на основните блокчейн иновации, като установи господстващо положение в различни блокчейн ниши. Ето защо поддържането на реалистични очаквания за растежа на Solana и Avalanche е от съществено значение.

Chainlink (LINK)

Chainlink е водещият децентрализиран блокчейн оракул в световен мащаб, като значително надминава най-близките си конкуренти с пазарна капитализация от $8 милиарда, като същевременно демонстрира 160% ръст през тази година, осигурявайки си място като 13-тата най-ценна криптовалута.

Функционирайки като блокчейн оракул, Chainlink предоставя данни на самоизпълняващите се смарт договори, формиращи основата на DeFi. Това предоставяне на данни има огромна стойност, тъй като интелигентните договори се обръщат към Chainlink за данни “извън веригата”, когато не могат да намерят необходимата информация в блокчейна.

Като се има предвид, че данните са петролът на дигиталната икономика, значимостта на Chainlink става очевидна. Потенциалното интегриране на технологиите за изкуствен интелект (AI) и блокчейн в Chainlink е особено вълнуващо. По-рано тази година Chainlink очерта потенциални случаи на използване на AI, а по време на тазгодишната конференция на Chainlink бившият главен изпълнителен директор на Google Ерик Шмидт, стратегически съветник на Chainlink, обсъди пресечната точка на блокчейн и AI с основателя на Chainlink Сергей Назаров.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Потребителите на Shibarium намаляват – какво означава това за цената на SHIB?

Shibarium, платформа работеща в рамките на екосистемата Shiba Inu (SHIB), напоследък се радва на рязко повишаване на активността.

23.02.2024 10:00 1 мин. четене

Как крипто инвеститор превърна $50 в над $10,000 за 2 часа

Търговец на криптовалути успешно превърна скромната сума от $50 във впечатляващите приблизително $10,900 само за два часа, като се включи в спекулативна търговия с наскоро емитиран токен.

23.02.2024 9:30 2 мин. четене

Цената на Polygon може да се изстреля с почти 100% при едно условие

В неотдавнашен анализ на виден крипто експерт, известен като Али Мартинез, бяха направени наблюдения по отношение на MATIC, основния токен, свързан с мрежата Polygon.

23.02.2024 7:30 2 мин. четене

Меме криптовалута скочи със 7,500% за няколко месеца – цената може да продължи нагоре

Известен анализатор и търговец на криптовалути с псевдоним Bluntz сподели оптимистични възгледи за меме криптовалута в рамките на екосистемата Solana (SOL).

23.02.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.