НАЧАЛО Други

3 компании, които си осигуриха финансиране през изминалата седмица

февруари 20, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 компании, които си осигуриха финансиране през изминалата седмица

През тази седмица компании занимаващи се с криптовалути и Web3 технологии събраха над $100 милиона като по-голямата част от тях, набраха финансиране в предварителен етап или начално финансиране.

Taurus

Taurus, компания за инфраструктура за дигитални активи приключи кръг на финансиране от серия Б на стойност $65 милиона, ръководен от Credit Suisse. Сред другите инвеститори са Deutsche Bank, Pictet Group и Arab Bank Switzerland.

Последните капиталови постъпления на Taurus ще бъдат използвани за разрастване на екипа като по-конкретно се акцентира върху наемането на талантливи инженери и търговци.

Себих Бехзад, ръководител на отдела за дигитални активи на Deutsche Bank заяви, че компанията планира да интегрира технологията на Taurus в собствената си ИТ среда.

Monad Labs

Бившите основатели на Jump Trading си осигуриха $19 милиона в начален кръг на финансиране за най-новия си стартъп – Monad Labs.

Набирането на средствата беше ръководено от компанията за рисков капитал Dragon Capital. Други участници са Paceholder Capital, Lemniscap и Shima Capital.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Този цикъл ще приключи с дъно около $12,000 – според популярен трейдър


Набраните средства ще позволят на Monad Labs да продължат да изгражда своята платформа за смарт договори на първи слой.

Superplastic

Superplastic, марка за развлечения и продукти, която стартира различни NFT проекти си осигури $20 милиона в разширение на кръг на финансиране от серия А, ръководено от Alexa Fund на Amazon.

Базираната във Върмонт компания създава “синтетични знаменитости”, които скоро биха могли да бъдат включени в следващата оригинална видеопоредица на Amazon Prime – “The Janky & Guggimon Show”.

Участваха и други известни фондове за рисков капитал – включително Craft Ventures, Google Ventures, Galaxy Digital, Sony Japan и Animoca Brands.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене