НАЧАЛО Биткойн

3 ключови съвета при инвестицията в криптовалути

20.04.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 ключови съвета при инвестицията в криптовалути

Участието в спекулативния свят на криптовалутите изисква подготвено мислене. Това е сфера, в която волатилността и рискът са постоянни величини, неподходящи за тези, които лесно се влияят от колебанията на пазара или манталитета на общността.

Въпреки това успехът в крипто инвестициите е постижим с правилната стратегия и начин на мислене. Ето три фундаментални стратегии, които да култивирате:

1. Приемане на дългосрочна перспектива

Устойте на желанието да реагирате на краткосрочните пазарни колебания, като намалите мащаба и се съсредоточите върху дългосрочната траектория. Сравняването на последните петдневни резултати на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Dogecoin (DOGE) спрямо стабилни активи като SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY) може да изглежда обезкуражаващо.

И все пак, разглеждането на представянето им през последните пет години разкрива по-обещаваща картина. Като поддържат дългосрочна перспектива, инвеститорите могат да избегнат да се влияят от ежедневните пазарни колебания и да се възползват от потенциалните ползи от търпението.

2. Постепенно изграждайте убеденост

Вместо прибързано да отделяте големи суми въз основа на временни тенденции или катализатори, използвайте постепенен подход за изграждане на инвестиционна убеденост. Осредняването на разходите в долари (DCA) позволява на инвеститорите да разпределят инвестициите си във времето, като по този начин намаляват въздействието на краткосрочните колебания на цените. С нарастването на позициите инвеститорите придобиват по-дълбоко разбиране за активите, което повишава способността им да посрещат уверено пазарните спадове.

3. Използване на възможностите в условията на паника

Пазарите на криптовалути са предразположени към хайп и паника, което предоставя възможности на умелите инвеститори. Докато новите, спекулативни монети могат да привлекат вниманието в пика на хайпа, утвърдените активи често остават незабелязани по време на пазарните спадове. Противоречивите инвеститори могат да се възползват от това, като инвестират в доказани активи, когато настроенията са ниски. Като възприемат тази стратегия и коригират моделите на покупка в отговор на пазарните условия, инвеститорите могат да се позиционират за дългосрочен успех.

Макар че никоя стратегия не гарантира успех в непредсказуемия свят на криптовалутите, използването на правилно мислене и подход може значително да увеличи шансовете за ефективно ориентиране на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

21.05.2024 10:00 1 мин. четене

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият най-голям актив по пазарна капитализация, след като загуби позицията си през март.

21.05.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “3 ключови съвета при инвестицията в криптовалути”
  1. Венета Ковачева,

    Днес съм изключително разочарована от станалото с криптовалутата , беше неуспешно да купя , кога ще свърши проблема? Спешно !

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.