НАЧАЛО Биткойн

Ето какво ще движи крипто пазарите след халвинга

20.04.2024 15:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво ще движи крипто пазарите след халвинга

В доклад от четвъртък Coinbase (COIN) подчерта, че траекторията на пазарите на дигитални активи след халвинга на Биткойн (BTC) е по-вероятно да бъде повлияна от макроикономически фактори, въпреки силните основи на криптовалутите.

Анализаторът Дейвид Хан заяви, че тези фактори, като повишеното геополитическо напрежение, продължителните ниски лихвени проценти, рефлацията и нарастващите национални дългове, са предимно външни за крипто сферата.

Хан изтъкна неотдавнашната повишена корелация на алткойните с BTC, което показва ключовата роля на флагманската криптовалута в пространството на криптовалутите, като същевременно затвърждава статута му на макроикономически актив.

Макар че предишни халвинг събития в исторически план са отбелязвали началото на бичи пазари, в доклада се твърди, че тези циклични възходи често са съвпадали с други катализатори в екосистемата, които са осигурявали допълнителен импулс.

Въпреки че криптовалутите често се възприемат като “рискови” активи, Coinbase споменава в доклада, че устойчивостта на Биткойн и одобрението на спот борсово търгуваните фондове (ETF) са привлекли два различни типа инвеститори: такива, които разглеждат Биткойн единствено като спекулативен актив, и други, които го смятат за “дигитално злато” и хедж срещу геополитически рискове.

Според доклада появата на инвеститори, които използват BTC като макроикономически хедж, отчасти обяснява намалената тежест на отстъпленията през този пазарен цикъл.

Goldman Sachs (GS) повтори подобни настроения в доклад от миналата седмица, като призова за предпазливост срещу екстраполирането на минали цикли и влиянието на халвинг събитията, предвид преобладаващите макроикономически условия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

21.05.2024 10:00 1 мин. четене

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият най-голям актив по пазарна капитализация, след като загуби позицията си през март.

21.05.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.