НАЧАЛО Други

Съдия отхвърля делото на Alibaba

май 3, 2018 9:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдия отхвърля делото на Alibaba

Американският окръжен съдия Пол Оеткен отхвърли делото за търговска марка на гиганта Alibaba срещу търговската марка Alibaba Coin Foundation, в края на април.

Alibaba не успяха да покажат, че районният съд от Южния окръг на Ню Йорк има юрисдикция над Alibaba Coin Foundation, според решението. Компанията за пръв път заведоха съд в началото на април, когато според твърдения, Alibaba Coin са се опитвали да заблудят инвеститорите, заради предполагаемото участие на Alibaba в проекта.

Фондацията се базира на Кайманските острови и докато уебсайтът ѝ е достъпен в Ню Йорк, това само по себе си не е достатъчно, за да се докаже „личната юрисдикция“.

„Alibaba не цитира нито един случай, в който съдът стигна до заключението, че споразумение с трета страна за уеб хостинг компания в Ню Йорк носи артикуларна връзка с иск за нарушение на търговска марка, включващ уебсайт“, пише Оеткен.

Съдията продължава да обяснява, че Alibaba не са доказали, че всеки ситуиран в САЩ човек, поддържа уебсайта на фондацията, което би било необходимо за аргумент в областта на юрисдикцията.

Съдията по-нататък посочва, че някои от аргументите на Alibaba ще се отнасят до дела за ценни книжа, но не и за подаден иск. Той отбеляза също:

Alibaba не успяха да идентифицират конкретна икономическа вреда в Ню Йорк. Нито твърдят, че е налице пазар в Ню Йорк, в който те са загубили действителни или потенциални клиенти пред Alibabacoin. Напротив, Alibaba изрично се отказва от намерението си да влезе в криптовалутния пазар в Ню Йорк или където и да било другаде.

Той продължи с: „без обвинения за конкретни, неспекулативни вреди под формата на реални или потенциални наранявания на пазара в Ню Йорк за услугите ѝ“.

Той заключи с временната забрана на Alibaba срещу Alibabacaoin, която беше унищожена.

„Alibaba не са изпитали тежестта си, за да установят разумна вероятност съдът да има лична юрисдикция над Alibabacoin“, пише съдията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Блокчейн компанията Ripple има нов президент

Ripple назначи нов президент, тъй като се подготвя за решението по делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) срещу блокчейн компанията.

януари 29, 2023 12:15 1 мин. четене

Обиск в офисите на Bithumb заради манипулиране на цената на токен

Офисите на Bithumb бяха обискирани в четвъртък като част от разследване свързано с манипулиране на цената на токен, регистриран на южнокорейската криптоборса.

януари 29, 2023 10:19 1 мин. четене

Silvergate спира да изплаща дивиденти

Silvergate, базираната в Калифорния крипто банка, чиито акции са регистрирани на Нюйоркската фондова борса, спира изплащането на дивиденти, за да остане високоликвидна, тъй като пазарът на дигитални валути се опитва да се измъкне от кризата на ликвидността през 2022 г.

януари 29, 2023 8:21 2 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд се опитва повлияе на свидетели по делото

Според съдебни документи прокурорите в САЩ искат да ограничат достъпа на основателя и бивш главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд до услуги за криптирани съобщения и да забранят комуникацията с бивши служители на FTX и Alameda.

януари 28, 2023 18:00 2 мин. четене