НАЧАЛО Регулации

2025 година ще е “годината на крипто политиките”

24.05.2024 23:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2025 година ще е “годината на крипто политиките”

Експертите от сектора са оптимистично настроени за по-благоприятна регулаторна среда за криптовалутите през 2025 г., след като наскоро се случиха положителни събития.

Политическият анализатор на Bloomberg Нейтън Дийн изтъкна потенциала за промяна в крипто политиката, позовавайки се нa одобрението на борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн и Етериум и двупартийната подкрепа за регулаторни мерки като Закона FIT.

Дийн спомена и възможността за създаване на рамки за стабилни монети до края на следващата година.

Въпреки правомощията на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) да регулира проектите, които се стремят да класифицират токените като стоки, а не като ценни книжа, Дийн разглежда тези въпроси като управляеми, тъй като индустрията придобива яснота по закона.

Извън Съединените щати регулаторните подходи също се насочиха към регулиране, а не към стриктно прилагане. Дебютът на първите борсово търгувани продукти (ETPs) за Биткойн и Етериум на Лондонската фондова борса, одобрен от Органа за финансов надзор на Обединеното кралство (FCA), сигнализира за положителна стъпка към утвърждаването на Обединеното кралство като глобален крипто център.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Европа вече е готова да въведе регулации за крипто пазарите

Европейският банков орган (EBA) завърши проекта на техническите стандарти съгласно регламента за пазарите на крипто активи (MiCA).

14.06.2024 15:30 1 мин. четене

Несигурност на крипто пазарите след изборите за Европейския парламент

В резултат на някои политически и макроикономически промени нивото на непредсказуемост на крипто пазара се повишава. По-специално, нагласите на инвеститорите бяха повлияни от резултатите от европейските парламентарни избори, като по този начин се усложни пазарният ред.

11.06.2024 10:00 3 мин. четене

Американските регулатори не искат CBDC според доклад на JPMorgan

Според JPMorgan крипто регламентите в САЩ се развиват в посока, която се противопоставя на създаването на дигитална валута на централната банка (CBDC), на участието на местните банки в криптовалутите и на несъответстващите на изискванията стабилни монети.

07.06.2024 12:40 1 мин. четене

Съд в САЩ реши, че SEC е „превишила“ правомощията си по отношение на оповестяването на таксите за хедж фондовете

Със значителен неуспех за надзора на SEC върху сектора на хедж фондовете, апелативен съд на САЩ отмени правило, с което се изисква по-голяма прозрачност по отношение на таксите и разходите на хедж фондовете и дружествата за дялово участие.

06.06.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.