НАЧАЛО Биткойн

Критиките към Биткойн са абсурдни – Антъни Скарамучи

24.05.2024 1:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Критиките към Биткойн са абсурдни – Антъни Скарамучи

Американският финансист Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, наскоро защити съоснователя на MicroStrategy Майкъл Сейлър от упреците на Биткойн критик, който твърди, че Сейлър е навредил повече на BTC, отколкото му е помогнал.

Скарамучи отхвърли тези обвинения като „пълни глупости“ и похвали Сейлър за положителното му влияние върху криптовалутната общност.

Скарамучи описа Сейлър като значима фигура в света на криптовалутите, оприличавайки го на „шерпа“, който превежда другите през сложността на Биткойн. Той наблегна на експертния опит на Сейлър в обясняването на стойността и потенциала на BTC, като заяви, че е най-добрият в това.

Защитата на Сейлър от страна на Скарамучи получи подкрепата на много хора от крипто общността, които твърдят, че отдадеността на Сейлър на Биткойн и усилията му да го популяризира са оказали голямо влияние. Те смятат, че въздействието му е изключително положително, и оценяват високо неговата ангажираност и принос.

Въпреки това застъпничеството на Сейлър за Биткойн не е минало без противоречия. През 2021 г. той посъветва последователите си да ипотекират къщите си, за да купят BTC, което предизвика критики, когато впоследствие цената на криптовалутата се срина през 2022 г. Критиците обвиниха Сейлър, че с ентусиазираното си популяризиране на инвестициите в Биткойн е довел хората до финансови проблеми.

Сейлър защити съвета си, твърдейки, че думите му са били извадени от контекста и погрешно представени от критиците. Въпреки това някои хора са се почувствали финансово ощетени от следването на неговите напътствия.

Въпреки че се сблъсква с подигравки по време на мечите пазари на Биткойн, Сейлър остана непоколебим в пропагандата си. Под негово ръководство MicroStrategy (MSTR) преживя значително рали, като акциите ѝ нараснаха с трицифрени числа тази година, благодарение на възраждането на BTC. Тези резултати оправдаха стратегията на Сейлър в очите на много инвеститори, а нетното му състояние се покачи над $4 милиарда в резултат на успеха му.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Саудитска Арабия приключи 50-годишната си сделка със САЩ за петродолара

В света на финансите предстои голяма промяна, тък като на 9 юни Саудитска Арабия реши да не подновява споразумението си за петродолара със САЩ.

13.06.2024 14:30 1 мин. четене

MicroStrategy набира средства, за да купи още Биткойн

Един от най-големите институционални притежатели на Биткойн MicroStrategy обяви днес, че възнамерява да предложи, в зависимост от пазарните условия и други фактори, конвертируеми първостепенни облигации с падеж 2032 г. на обща стойност $500 милиона в частно предлагане на лица, за които има основания да се смята, че са квалифицирани институционални купувачи.

13.06.2024 13:54 1 мин. четене

Ще успеят ли Биткойн плащанията да намерят своето приложение?

Повече от десетилетие след като Сатоши Накамото създаде Биткойн, замислен като инструмент за електронни парични транзакции между равнопоставени потребители, преобладаващата му употреба в съвременната епоха до голяма степен не се различава от първоначалната – като средство за съхранение на стойност.

13.06.2024 9:30 2 мин. четене

Биткойн отсява “по-слабите миньори” преди да възобнови възходящата тенденция

Биткойн (BTC) в момента се намира във фаза на капитулация на миньорите, както отбеляза блокчейн анализатора Уили Ву.

13.06.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.