Home

2025 година ще е “годината на крипто политиките”

24.05.2024 23:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2025 година ще е “годината на крипто политиките”

Експертите от сектора са оптимистично настроени за по-благоприятна регулаторна среда за криптовалутите през 2025 г., след като наскоро се случиха положителни събития.

Политическият анализатор на Bloomberg Нейтън Дийн изтъкна потенциала за промяна в крипто политиката, позовавайки се нa одобрението на борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн и Етериум и двупартийната подкрепа за регулаторни мерки като Закона FIT.

Дийн спомена и възможността за създаване на рамки за стабилни монети до края на следващата година.

Въпреки правомощията на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) да регулира проектите, които се стремят да класифицират токените като стоки, а не като ценни книжа, Дийн разглежда тези въпроси като управляеми, тъй като индустрията придобива яснота по закона.

Извън Съединените щати регулаторните подходи също се насочиха към регулиране, а не към стриктно прилагане. Дебютът на първите борсово търгувани продукти (ETPs) за Биткойн и Етериум на Лондонската фондова борса, одобрен от Органа за финансов надзор на Обединеното кралство (FCA), сигнализира за положителна стъпка към утвърждаването на Обединеното кралство като глобален крипто център.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Повечето американски политици вече подкрепят крипто сектора

Двупартийната подкрепа за криптовалутите нараства в правителството на САЩ, което оказва значително влияние върху бъдещото регулиране и политика. 

27.06.2024 18:00 1мин. четене

Дания въвежда забрана за Биткойн портфейли

Датският орган за финансов надзор (DFSA) предприема стъпки за премахване на нехостваните портфейли за Биткойн (BTC) като част от актуализираните си насоки за децентрализираното финансиране (DeFi).

27.06.2024 10:00 2мин. четене

Bitstamp премахва обвързаната с еврото стабилна монета на Tether

Борсата за криптовалути Bitstamp се подготвя за пълното прилагане на европейския регламент за пазарите на криптовалути (MiCA), като премахва от платформата си стабилната монета на Tether, Euro Tether (EURt), която е обвързана с еврото.

27.06.2024 6:30 1мин. четене

Binance спира “copy” търговията за потребителите в Европа

Binance, най-голямата крипто борса в света, деактивира услугите си за “copy” търговия за европейските потребители, тъй като регламентът за пазара на криптовалутни активи (MiCA) скоро ще бъде приложен.

26.06.2024 21:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.